- Дата и час: 22 Ное 2024, 14:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
откриване на наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
откриване на наследство
колеги,когато при откриване на наследство има наследници които немогат да бъдат открити каква е процедурата за тяхното известяване?
- ivanowa
Re: откриване на наследство
Достатъчно е само един от сънаследниците да приеме наследството, за да ползва и останалите сънаследници. Не може някой да изчезне. Какво е декларирано в декларацията въз основа, на която се е извадило у-нието за наследници?
- alex_dinev
- Младши потребител
немогат да извадят такова удостоверение.
случаят е следният: А.почива.неин племенник започва процедура по приемане на наследството.А.имала две дъщери от първият си брак,но ги е оставила на първият си съпуг и в общината по месторождение на дъщерите няма никакви данни за тях освен малките им имена.за това казах че немогат да бъдат открити.
случаят е следният: А.почива.неин племенник започва процедура по приемане на наследството.А.имала две дъщери от първият си брак,но ги е оставила на първият си съпуг и в общината по месторождение на дъщерите няма никакви данни за тях освен малките им имена.за това казах че немогат да бъдат открити.
- ivanowa
Колеги не мога да разбера дали нещо е не ясно и за това не ми отговаряте.Много моля,ако има някой от вас който да е използвал някаква процедура свързана с моят случай,помогнете.
- ivanowa
Уважаема Иванова - според мен тук приложение намира чл. 51 от ЗНасл. - т.е. сина на А. може да направи искане до районния съдия да даде срок на другите две наследнички, в който срок те са длъжни да отговорят-иначе губят наследството.
Но много интересно как ще стане това след като имате само малките им имена и нищо друго.
Дайте малко допълнителни разяснения-КАК Е възможно това - от общината по местораждането им да не може да се вземе нищо друго като данни за тях освен малките им имена както Вие твърдите?!?!?!?!
Съжалявам много, но това ми звучи като театър на абсурда!
Никога досега не съм чувал подобно нещо!
Но много интересно как ще стане това след като имате само малките им имена и нищо друго.
Дайте малко допълнителни разяснения-КАК Е възможно това - от общината по местораждането им да не може да се вземе нищо друго като данни за тях освен малките им имена както Вие твърдите?!?!?!?!
Съжалявам много, но това ми звучи като театър на абсурда!
Никога досега не съм чувал подобно нещо!
- dvm_78
- Младши потребител
може и да Ви звучи така колега,но е истина-в общината нямат никаква друга информация за двете наследнички.дали не може когато се обнародва поканата да се пише само "....наследниците на ...."?
- ivanowa
Ами, да-честно казано, по-добър вариант като, че ли няма!
Пробвайте така!!!
Пробвайте така!!!
- dvm_78
- Младши потребител
благодаря ви за съветите,ако се сетите нещо ще очаквам предложения
- ivanowa
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|