начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Оспорване на произход - издръжка изп.действия

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оспорване на произход - издръжка изп.действия

Мнениеот pitasht » 08 Юли 2020, 16:42

Здравейте имам следния проблем.
Истинският баща оспорва произход, делото е против майката и бащата вписан в акта като баща.
Преди това е имало дело и майката е осъдила бащата /по акта за раждане/ на издръжка, която се удържа сега от пенсията му.
Спорът за произход е висящ и ненасрочен, но се чудим има ли начин бащата по акта за раждане да поиска някакво спиране на удръжките и от кого- от съда, от ЧСИ?
Т.к. е ответник не мога да искам обезпечение на иска чрез спиране на съдебно-изпълнителни действия, прегледах и кога ЧСИ спира изп.дело та и там нямам хипотеза. Вярно, че удръжките ще са макс. още 2-3 месеца, но човекът иска да опитаме нещо.
Някакви идеи?
pitasht
Активен потребител

Re: Оспорване на произход - издръжка изп.действия

Мнениеот Melly » 08 Юли 2020, 17:19

Бащата може да иска, но за мен всеки опит ще е недопустим щом има СПН за издръжка. Свирено е!

С навършване на пълнолетие това потестативно право да установи биологичния си произход принадлежи на "детето".
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Семейни казуси