начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

пак проблем с издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пак проблем с издръжка

Мнениеот приятелка » 15 Мар 2004, 17:52

Здравейте,всички мили адвокати! :-) (не се четкам)
Ето ситуацията при мен:Живеех на семейни начала с разведен мъж с едно дете,за което той се грижеше.От едногодишното съжителството имаме дете на 2 год.Съдът му отсъди 30лв.издръжка,аз обжалвах и тя се промени на 60лв.Като отидох да взема изпълн.лист,се оказа,че има жалба(май) от него.Там изтъкваше,че се грижи и за друго дете(нищо,че заплатата му е около 800лв)и предлагаше издръжката да се увеличи на 45 лв.Оттам нататък делото се прехвърли от нашия Районен съд в Окръжния на областния ни град.Знам,че делото се е гледало преди поне 3-4 месеца,но оттогава ни вест,ни кост.И сега въпросите:
1.Мога ли директно да поискам информация от Окръжния съд?Кога решението им ще влезе в сила?
2.След колко време и на какво основание мога да поискам ново увеличение?
Пояснявам,че той взема детето редовно по няколко пъти в месеца и показва загриженост за него,като изключим този смешен спор за 15-20 лева месечно.
Според мен той има финансовата възможност да изплаща тавана от 80 лв.Как да постъпя?
приятелка

Re: пак проблем с издръжка

Мнениеот donna2 » 15 Мар 2004, 18:28

я си проверете в архива на районния съд дали делото вече е е върнато там с решение,тия дела не подлежат на касационно обжалване , така че вече трябва да имате решение и то да е в сила , окръжния съд няма да ви прати съобщение ,че решението е изготвено точно по тая причина

винаги може да поискате увеличение стига да докажете нуждата на детето от по-висока издръжка
donna2
Потребител

Мнениеот Приятелка » 15 Мар 2004, 18:36

В нашия Районен съд проверявам всеки месец-нищо няма,а адвоката ми каза,че делото се е гледало още преди 3-4 месеца.В крайна сметка да ходя ли до Окръжния съд,ще ми дадат ли информация?
Приятелка

Мнениеот donna2 » 15 Мар 2004, 18:48

да разбира се ,може да се обадите и по телефона
donna2
Потребител

Мнениеот Приятелка » 15 Мар 2004, 18:51

А ако решението е излязло например януари 2004г.,ще ми бъдат ли изплатена със задна дата натрупванията над издръжката от 30лв.?Или ще чакат аз да подам изпълн.лист,който да влезе в сила?
Приятелка

Мнениеот donna2 » 15 Мар 2004, 19:03

ще ви се изплатят рацбира се ,с издаване на изп.лист може да си подадете молба за увеличение на издръжката , той изп.лист няма какво да влиза в сила ,той си е в сила
donna2
Потребител

Мнениеот Приятелка » 15 Мар 2004, 19:06

Страшно ти благодаря,ще действам съгласно инструкциите :-))
Приятелка

Назад към Семейни казуси