начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Членството в ЖСК-наследимо ли е?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Членството в ЖСК-наследимо ли е?

Мнениеот ЛИЛА » 07 Май 2004, 09:39

Почина баща ми,който беше член в една кооперация/ ЖСК,която е пред завършване имам и сестра, на колко и кави дялове имаме ние със сестра ми , а мака ми ? Аз съм пълнолетна на 26 год. ,а сестра ми е непълнолетна -на 17 , майка ми и баща ми бяха женени 28 години ; тези неща имат ли значение?
Благодаря на тези , които ми кажат какво да правим сега с това жилище .
ЛИЛА

Re: Членството в ЖСК-наследимо ли е?

Мнениеот младежа » 08 Май 2004, 11:00

Май имаше срок да кажеш,че ще влезеш в ЖСК на мястото на баща ти, но това могат да го направят и другите наследници......виж 0Закона за ЖСК, предполагам,че там ще е изяснено.
младежа

Мнениеот пи4 » 09 Май 2004, 10:51

Мисля ,че ако се приеме ,че членството в ЖСК е имуществено право-следва ,че ще е СИО; следователно майка ти ще има 1/2 -а другата ще се дели на 3 / за теб,сестра ти и майка ти/
пи4

Мнениеот ПАЛЯЧО » 10 Май 2004, 15:14

Имате сериозни пропуски в четенето . Моля Ви да не давате "съвети" .
ПАЛЯЧО

Мнениеот ПАЛЯЧО » 10 Май 2004, 15:16

Или сте в I или II курс?
ПАЛЯЧО

Мнениеот ГЪЗ » 28 Май 2004, 09:04

Абе, палячо- що не скочиш от мостика, а даваш акъл???
ГЪЗ

Мнениеот рери » 28 Май 2004, 09:47

в чл.23 от ЗЖСК си пише, какво става при смърт на член кооператор - членствените му права преминават върху членовете на семейството му и т.н.. Но в едномесечен срок трябвада се уведоми управителния съвет и представят документите по чл.12.
рери

Назад към Семейни казуси