начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

издъжка на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

издъжка на дете

Мнениеот Георги Манолов » 25 Окт 2004, 19:29

Преди 1година се явих на дело за издръжка на дете на което подписах споразумение за сумата 40 лв Тази година неговата маика отново поизка увеличение и съда ми присъди издръжка 60 лв като аз не работя от години наред
Преместих се на село при маика си кадето има градина и домашни животни Има с какво да се храня но парите за идражка са проблем Нормално ли е присаждането на такъв размер ??
Георги Манолов

Re: издъжка на дете

Мнениеот protekta » 26 Окт 2004, 09:29

А не е ли нормално да давате поне толкова за детето си /по 2 лв. на ден/? Вие имате с какво да се храните. Това е добре. А с какво ли се храни детето Ви ?!
protekta
Потребител

Мнениеот лидия » 06 Ное 2004, 00:32

Споразумейте се с бившата си жена да осигурявате храната на детето си.Носете им от село продукти ,възлизащи приблизително на 30-40 лв.И без това детето ви се нуждае от висококачествени продукти ,които явно можете да й предложите.
Макар ,че се съмнявам бившата ви супруга да приеме предложението ви ,тъй като от морална гледна точка ,като баща на детето вие сте длъжен да полагате грижи за това дете.
лидия

Мнениеот галина » 07 Ное 2004, 10:48

Ако зависи от мен и по-голяма бих те осъдила да плащаш.хич не се и оплаквай.Това дете да не мислиш,че се храни с въздух.Това,че нямаш работа е твой проблем, а не проблем на детето ти. Така че вземи се в ръце и изкарвай,пък ако трябва и кравите на селото да пасеш.
галина

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 07 Ное 2004, 11:09

След като сте пълнолетен годен да работи и имате дете независимо от това че сте разведен ВИЕ СТЕ ДЛЪЖЕН ДА НАМЕРИТЕ НАЧИН ДА ГО ИЗДЪЖЖАТЕ, АКО НЯМАТЕ РАБОТА - ДА СИ НАМЕРИТЕ, нуждите на детето са по важни от това че вие не работите след като не сте пенсионер или инвалид
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Мнениеот danbe » 07 Ное 2004, 21:50

Видяхте ли как Ви скочиха младите колежки-милите.Но са прави.По силата на закона Вие сте длъжен да участвате в издръжката на детето си.Забира се издръжката както се увеличава,така може и да се намалява.Ако например успеете да убедите съдийката ,която вярвайте ми ще скочи като тях,че напр.се грижите и издържате болната си майка.Или пък докажете,че жена Ви вместо да използва парите по предназначение ги харчи с приятеля си.Или пък се направите на инвалид.Това ще решите сам.Все пак ако сте млад и здрав,60 лева не трябва да са проблем.Стига изречението "имам с какво да се храня"не означава,че майка Ви храни.Знам,че по селата има и такива случаи.
danbe

Мнениеот Anastassia.Terzieva » 08 Ное 2004, 15:01

kolega... :))))))
spored reda na licata koito imat pravo na izdrajka v SK decata sa predi vuzhodiashtite dokolkoto si spomniam taka che tova s maikata... lekichko niama da mine ;-))
Аватар
Anastassia.Terzieva
Потребител

Назад към Семейни казуси