начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

нарушаване на бракоразводнотото споразумение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нарушаване на бракоразводнотото споразумение

Мнениеот Plamenнa » 25 Окт 2004, 20:29

Здравейте,
Преди няколко години се разведох с мъжа ми. Апартаментът, придобит по време на брака, бе поделен на половина между енго и мен. За съжаление, бившият ми съпруг е човек, с когото не може да се разговаря нормално. както и изобщо да се разговаря, защото той отбягва срещите.
Досега никой не живееше в апартамента. Доакто днес не разбрах, че той не само се е нанесал в него, но и е сменил бравада, за д ане влизам аз. Според документите от развода, аз имам право на половината.
Какви правни стъпки трябва да предприема?
Plamenнa

Re: нарушаване на бракоразводнотото споразумение

Мнениеот leader.poli » 29 Окт 2004, 20:30

Ше го съдите за самооправство.Приложете споразумението кото доказателство.
leader.poli
Младши потребител

Мнениеот shveda » 29 Окт 2004, 20:39

Напишете жалба до прокуратурата и приложете заверен препис от Решението на съда /то естествено съдържа споразумението/ и едновременно с това се обърнете към адвокат, за да предприеме необходимите мерки по гражданския закон.
shveda
Потребител

Мнениеот SLU4 » 30 Окт 2004, 15:27

Обикновено в такива случаи се отправя нотариална покан да заплати обезщетение за използване на вашата половина от апартамента и в последствие си водиш дело с което да го осъдиш да ти заплати за периода до завеждане на исковата молба, а така също и за в бъдеще да ти заплаща наем.
SLU4

Назад към Семейни казуси