blagodarq vi
Zna4e na kratko: sabirame se sas sasedkata ,az sam jenen tq sa6to.Sled vreme imame razvodi az sas biv6ata sapruga i tq sas biv6iq si saprug.sega i dvamata sme razvedeni no jiveem zaedno.Moqta sapruga izbqga sas deteto vav Turciq i neiniq saprug otvle4e sina i. Nie si imame na6e dete. Drugite deca ne gi vijdame.A iskat da pla6tame idrajka i za dvete.Az sam bez rabota samo zimata sezonno rabotq jenami polu4ava 140lv. Pla6tame naem za ob6tinsko jili6te,za6to zakonat ne e na na6a strana pone 50%.Sadiq izpalnitela kaza citiram :ako6te 10 deca da imate nasila 6te badat oddarjani sas zapor :krai na citata. Zna4eli 4e na6eto dete ne e 4ovek a tehnite sa hora?Ako moje daite mi savet ili nqkoi da mi obqsni koi e prav i koi kriv.Za6toto vav lex.bg namerih 4ast ot darjaven vestnik no advokatat mi kaza ne tova ne vaji?!..
O6te vednaj vi blagodarq.ako nqkoi se zaiteresuva ot moq problem 6te mu izpratq po-podroben opis na slu4aq.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 17:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
pomognete ne sam advokat
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: pomognete ne sam advokat
1.има ли присъдена издръжка трябва да се плаща.
2.при това дело съдът е взел в предвид вашето дете и тя не следва да е в голям р-р,както и ако доходите ви са малки.а също и вашето здр-но състояние.и др.ако ви се струва че издръжките ви са големи може да ги намалити-съдебно което рядко става- но ако има нови обстоятелства налагащи изменението и .?
2.при това дело съдът е взел в предвид вашето дете и тя не следва да е в голям р-р,както и ако доходите ви са малки.а също и вашето здр-но състояние.и др.ако ви се струва че издръжките ви са големи може да ги намалити-съдебно което рядко става- но ако има нови обстоятелства налагащи изменението и .?
- malki
Ами аз ще кажа от практиката. Не съм адвокат, но съм потърпевш. От години ми се дължи издръжка за детето и по никакъв начин не мога да си взема парите. Не се притеснявайте толкова за издръжката! Знам че не е чесно спрамо детето, но пък ако наистина не можете да си го позволите..... какво толкова, сума деца с бащи с възможности не получавт издръжките си, та вашето ли.
Ако имате съдебно решение със определена сума, можете да я изплащате веднъж-два пъти в годината и никой нищо не може да ви направи. В България за съжаление много не се държи на правата на детето а и щом съпругата ви е в чужбина едва ли ще са и необходими тези 30 - 50лв. на месец които биха добре дошли на другото ви дете.
Пак повтарям не съм юрист а само потърпевш и като такава ми е много ясно какво може и какво не защото сума време се опитвам да си получа парите.
Ако имате съдебно решение със определена сума, можете да я изплащате веднъж-два пъти в годината и никой нищо не може да ви направи. В България за съжаление много не се държи на правата на детето а и щом съпругата ви е в чужбина едва ли ще са и необходими тези 30 - 50лв. на месец които биха добре дошли на другото ви дете.
Пак повтарям не съм юрист а само потърпевш и като такава ми е много ясно какво може и какво не защото сума време се опитвам да си получа парите.
- нина
ЗА ИЗДРЪЖКАТА:ПОСЪВЕТВАЙТЕ ДРУГИЯ РОДИТЕЛ ДА ПОИСКА ОТ СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ДА ЗАДЪЛЖИ ОБЩИНАТА ДА Я ПЛАЩА.ТОВА Е ВЪВ ВЗАИМЕН ИНТЕРЕС.
ЗА РЕЖИМА НА СВИЖДАНЕ:АКО СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛЯ НЕ СИ ИЗПЪЛНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА,МОЖЕТЕ ДА ОБЖАЛВАТЕ БЕЗДЕЙСТВИЕТО МУ ПРЕД ОКРЪЖНИЯ СЪД.АКО И СЛЕД ТОВА НЕ СТАНЕ НИЩО-ИМАТЕ ОСНОВАНИЕ ДА ПОДАДЕТЕ ЖАЛБА ДО СТРАСБУРГ.МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ ПАРИЧНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ОТ ДЪРЖАВАТА.ТАМ ТАКСИ НЕ СЕ ПЛАЩАТ,А АДВОКАТИТЕ РАБОТЯТ ПРИ ОТЛОЖЕНО ПЛАЩАНЕ-ПЛАЩА ИМ ДЪРЖАВАТА В КРАЯ НА ДЕЛОТО.
ЗА КОНТАКТИ 0888/ 47 28 58
ЗА РЕЖИМА НА СВИЖДАНЕ:АКО СЪДИЯ-ИЗПЪЛНИТЕЛЯ НЕ СИ ИЗПЪЛНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА,МОЖЕТЕ ДА ОБЖАЛВАТЕ БЕЗДЕЙСТВИЕТО МУ ПРЕД ОКРЪЖНИЯ СЪД.АКО И СЛЕД ТОВА НЕ СТАНЕ НИЩО-ИМАТЕ ОСНОВАНИЕ ДА ПОДАДЕТЕ ЖАЛБА ДО СТРАСБУРГ.МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ ПАРИЧНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ОТ ДЪРЖАВАТА.ТАМ ТАКСИ НЕ СЕ ПЛАЩАТ,А АДВОКАТИТЕ РАБОТЯТ ПРИ ОТЛОЖЕНО ПЛАЩАНЕ-ПЛАЩА ИМ ДЪРЖАВАТА В КРАЯ НА ДЕЛОТО.
ЗА КОНТАКТИ 0888/ 47 28 58
- valeriii
- Младши потребител
не можете да избягате от задължението за заплащане на присъдена издръжка. при образувано изпълнително производство и интерес на взискателя. при положение , имате сключен трудов договор съдия- изпълнителят по искане на взискателя, може да наложи запор на получаваното от Вас възнаграждение. Без значение е обстоятелството , че имате други деца.
- 3345
може да заведете иск за намаляване размера на присъдената издръжка, но ако са минали поне 5-7 години от постановяване на решението.
- 3345
валерии , не давайте съвети без изобщо да сте запознат с Наредбата за изплащане на присъдена издръжка от общината. Заблуждавате хората.
- 3345
neplashtaneto na izdrujka e prestuplenie, naemete advokat i seziraite prokuraturata,
-
Anastassia.Terzieva - Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|