- Дата и час: 22 Ное 2024, 14:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ako sled razvod
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Ako sled razvod
Ako sled razvod, predi da e izliazlo sydebnoto reshenie zakupia nedvijima sobstvenost, bivshaia(ta) moje li da prediavi niakakvi pretencii...?
- Neznaiko
Re: Няма страшно
Лелее,как "няма да е трудно" ? Пък и ако скоро ще има влязло в сила решение нима не е по-добре да се почака,за да се стъпи на сигурно ?! Иначе може да се стигне до дело,което само по себе си си е достатъчно главоболие,а и всяко едно доказване е свързано с насрещно доказване от другата страна и се лъже не как да е,ами направо БЕЗОБРАЗНО /от т. нар. свидетели/.
- juris
- Младши потребител
Re: Mnogo stranno
Dobre de, kak sled kato deloto se e vodilo i sydyt se e proiznesyl i primerno predi 4-5 meseca i reshenieto oshte ne e izliazlo niakoi moje da ima pretencii spriamo drugia sled kato moje i da ne sa se vijdali za tova vreme, da ne govorim che predi razvoda moje i da ne sa jiveli zaedno 1 godina...? ...ili prosto za da stane oficialen razvoda triabva da izleze tova reshenie...? Niakak si ne e spravedlivo.
- Neznaiko
Re: Mnogo stranno
Решението за развод влиза в сила, макар и да е обжалвано само в частта му относно вината.
- sa
- Младши потребител
Znachi polojenieto e mnogo interesno
Skliuchil sym predvaritelen dogovor za apartamenta da rechem dnes. Notarialnoto prehvyrliane e da rechem sled 1 mesec. Ako reshenieto za razvod izleze sled 10-15 dni, t.e. predi noratialnoto prehvyrliane na imota, bivshata mi veche jena shte ima li niakakvo pravo da zavede delo za polza ot tozi imot...?
Blagodaria VI predvaritelno za otgovorite...
Blagodaria VI predvaritelno za otgovorite...
- Neznaiko
Re: Znachi polojenieto e mnogo interesno
Ако обжалва решението за развод пред окръжния съд, то няма да влезе сега в сила, т.е. няма да сте още разведени и имотът ще се смята за съпружеска имуществена общност (съответно обикновена съсобственост - след развода), ако Вие не докажете, че тя няма принос в придобиването на имота. приносът може да се изразява както в материални средства, така и "в грижи за децата и работа в домакинството". Но аз продължавам да мисля, че няма да е трудно да се докаже липсата на принос - сигурно вие вече отдавна не живеете заедно и нямате общи работи и сигурно всичко това е установено вече по делото за развода.
- МСМ
Ne mi stana hich iasno. Kak taka sled kato e izliazlo reshenieto na syda za razvod i az da rechem si kupia kola ili imot ili kakvoto i da e i tia ako objalva reshenieto za razvoda pred okryjnia syd shte ima pravo da me sydi za kolata ili imota...?! Oshte poveche, 4e razvoda e bil po vzaimno syglasie bez vina a i ne jiveem zaedno ot poveche ot godina...
Osven tova vyprosyt mi beshe koga realno stavam sobstvenik na imota, pri notarialnoto prehvyrliane ili oshte pri podpisvane na predvaritelniat dogovor.
Osven tova vyprosyt mi beshe koga realno stavam sobstvenik na imota, pri notarialnoto prehvyrliane ili oshte pri podpisvane na predvaritelniat dogovor.
- Neznaiko
Щом сте се развели по взаимно съгласие,решението на съда няма да подлежи на обжалване и ще влезе в сила от момента на постановяването му.Собствеността се прехвърля с нотариалния акт.За да няма нужда от доказване при евентуално дело /дори и доказването да се окаже лесно/,че Вие сте единствен собственик на имота,е най-добре да го закупите след излизане на решението за развода.
- juris
- Младши потребител
E, da to nai-dobre e
...da ne biahme skliuchvali grajdanski braki sled kato se razvejdame nali? :) Takiva idealni uslovia niama, za tova vyznikna i tozi vypros. Nemoga da otloja zakupuvaneto zashtoto veche sym podpisal predvaritelnia dogovor. Dobrata novina e, che ima goliama veroiatnost reshenieto na syda da izleze predi notarialnoto prehvyrliane. Ako tova ne stane 6te pi6a imota na niakoi moi roditel i tolkova.
Blagodaria Vi za izcherpatelnite otgovori, nadiavam se kazusa da byde polezen i na drugi hora za tova iskah da iziasnia neshtata do krai.
Blagodaria Vi za izcherpatelnite otgovori, nadiavam se kazusa da byde polezen i na drugi hora za tova iskah da iziasnia neshtata do krai.
- Neznaiko
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|