начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

razvod s 4ujdenka

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

razvod s 4ujdenka

Мнениеот pedrito angelo » 30 Юли 2005, 21:56

Zdraveite!
Imam vapros, na koito do momenta ne sam polucil otgovor ot nikoi zapitan ot men advokat, i se namiram v zatrudneno polojenie. Prez 2000g skliuchihme brak s priatelkata si - rumanka, v Sofia. Problemat e che treabvashe v na4aloto na 2004.qnuari da zamina za madrid, i se razbrahme tia da ostane pri roditelite si v Brasov - Rumania dokato se ustanovia i badat iztegleni pri men s deteto(ve4e na 2g i pol.). Prez sashtata 2004 - avgust 29, poluchih imeil v koito mi se kazva che veche sme razvedeni i che sam imal opredeleni prava varhu deteto. Razbira se che za mene beshe strahoten shok - zashtoto ne sme imali nikakvi problemi. Sreshnala niakoi si, vliubila se i reshili da se ojeniat, no treabvalo da se razvede i za tova kazala na advokata si che ne znaeli kade sam ot edna godina i taka se poluchil razvoda. Vaprosat mi e: Validen li e tozi razvod, sled kato brakat e skliuchen v Bulgaria? I, ako reshim da se saberem, zashtoto neshtata varviat natam, kak bi treabvalo da postapia, ako tehniat sad e postanovil razvod i ako tozi razvod ne e validen za Bulgaria? :?:

Blagodarq Vi za otdelenoto vreme i vnimanie!

S uvajenie Petio.
pedrito angelo

Мнениеот ganka » 01 Авг 2005, 08:20

Привет!
Има вероятност наистина да сте разведен, съгласно румънското законодателство.
Аз също се разведох без знанието на съпруга си , но в РБ и отразих този развод в службите по гражданско състояние в Германия, за да е валиден.Бившият ми съпруг изобщо не разбра как го направих и бе поставен пред свършен факт.Всичко стана чрез т.нар. призоваване в Държавен вестник и т.н.
Във Вашият случай сигурно в РБ се водите женен за руманка , а в Румъния сте разведен с нея.За съжаление такива неща много често се случват в международното частно право, поради обстоятелството , че няма синхрон между отделните законодателства.
Моят личен съвет е да не се опитвате да "лепите" счупеното гърне, а да оформите прекратяване на брака си и в РБ, за да знаете дали сте женен или не.Най - важното във Вашият случай е обстоятелството, че имате дете - то е част от Вас и по - добре се борете за правата си върху него, а иначе - майки има многоо.....
С паздрав Г.Й
ganka
Нов потребител

Назад към Семейни казуси