Съпруга ми има нотариално заверен договор за заем с физическо лице с много просрочия вече. Кредиторът има намерение да се сдобие с изпълнителен лист и да си върне парите. В този случай само неговото имущество ли е обект на делото или и писаното на мое име и общото, имайки предвид че договорът е сключен по време на нашия брак, но само между двамата - кредитор и мъжа ми, за което бях уведомена!
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Задълженията ми като съпруга на кредотполучател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
За задължението, поето от съпруга Ви, кредиторът може да насочи изпълнението върху неговото лично имущество. Всички вещи, права върху вещи или влогове, придобити след брака, независимо на чие име са придобити, са съпружеска имуществена общност, освен ако са в резултат на наследяване или дарение. Така че, кредоторът може да насочи изпълнението си и върху тях, но само за идеалната част на съпруга Ви.
- Гост
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|