Със бившата ми жена сме разведени от 8 месеца със споразумение.
Съдът издава решение всяка събота и неделя детето да е при мен с преспиване.Напоследък отношенията ни се пооптегнаха(не е свързано с издръжката) и тя ми заяви ,че няма да ми даде детето защото било болно.Какво трябва да направя и към кого да се обърна?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неизпълнение на съдебно решение-СПЕШНО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Въз основа на Вашето право да виждате детето,както е записано в споразумението, си изкарайте изпълнителен лист и след това образувайте изпълнително дело.Имайте в предвид,че съдия-изпълнителя ще Ви съдейства само един път,защото неможе всяка събота да Ви предава детето.Докато се получи горепосочения резултат ще мине време и ще изтървете няколко съботи и недели,за това намерете практически начин да виждате детето.Причината в неефикасната процедура във Вашия случай е остарялата нормативна уредба
- valsorimin
Съгласно...
... чл.182, ал.2 от НК "Родител или друг сродник, който не изпълни или по какъвто и да е начин осуети изпълнението на съдебно решение относно упражняване на родителски права или относно лични контакти с дете, се наказва с пробация или глоба от сто до триста лева, а в особено тежки случаи - с лишаване от свобода до шест месеца или с глоба от сто до триста лева.", като "За престъпления по чл. 182, ал. 2 и чл. 183 наказателното преследване от общ характер се възбужда по тъжба на пострадалия до прокуратурата и не може да се прекрати по негово искане."
Разбира се паралелно може да направите и това, което ви съветва колегата - да се снабдите с изпълнителен лист и да приведете същия в изпълнение.
Късмет!
Разбира се паралелно може да направите и това, което ви съветва колегата - да се снабдите с изпълнителен лист и да приведете същия в изпълнение.
Късмет!
- gery
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|