начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Iskam si imeto

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Iskam si imeto

Мнениеот Bezimen » 30 Авг 2005, 00:01

Pri razvod v chujbina jena mi izbra da zapazi familnoto ni ime za6toto spored mestnite zakoni tova bilo nein izbor i pravo bez az da imam dumata.

Kakvi sa mi 6ansovete pri ekzekvaturata v Balgaria da osporya tova re6enie na 4ujdiya sad i da poiskam da si vazstanovi mominskoto ime? Ne e nyakoa izvestna pevica ili aktrisa i smyanata na imeto ne bi i navredilo na populyarnosta, kakvato tja nyama... A familiyata ni e pazena neopetnena i takava iskame da ostane.

Kakvo i koga tryabva da napravya. Ekzekvaturata o6te ne e zapocnata.

Blagodarya predvaritelno...

Prostete za latinicata.
Bezimen

Мнениеот 123 » 30 Авг 2005, 16:35

Според българския Семеен кодекс единия съпруг може да запази фамилното име на другия съпруг след развода, само ако последния е съгласен. Т.е. без Ваше съгласие, съпругата Ви не може да запази фамилното име. Доколкото знам сега чуждестранното съдебно решение за развод ще трябва да мине процедура на утвърждаване в България. Именно в този момент Вие може да се позовете на разпоредбите на българското законодателство и да поискате съпругата Ви де не носи Вашето фамилно име. Мисля, че няма никаква пречка това да стане. Успех!
123

Мнениеот Гост » 01 Сеп 2005, 17:47

Съгласна съм с колегата.Наемете си добър адвокат и ще оправите нещата:) Успех!!!
Гост

Blagodarja, no

Мнениеот Bezimen » 12 Сеп 2005, 20:10

Kakvo garantira, che syprugata mi njama da ima pravo da prodylzhava da polzva imeto mi v chuzhbina i v dokumentite na stranata v kojato zhivee? Mozhe li nesaotvetstvieto mezhdu Baulgarskite i dokumenti i tezi v chuzhdata strana da i sazdade problemi, koito da ja prinudjat da promeni imeti si navsjakade? Blagodarja vi predvaritelno za otgovora.
Bezimen

Назад към Семейни казуси