начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

Родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Родителски права

Мнениеот nely » 18 Ное 2002, 17:41

Здравейте,
Моят проблем е следният:
Разведена съм и правата за отглеждане на детето са присъдени на мен.
Бащата на дъщеря ми не плаща издръжката за нея,дори не проявява желание да я вижда вече цяла година.
Наскоро го помолих да извадим задграничен паспорт за детето ,имам планове да пътувам в чужбина за дълъг период от време,вероятно ще започна там работа . Знам,че без негово съгласие не мога да изведа малолетното дете ,а и не бих го направила не заради него,а заради нея.
Не разбирам причините ,но той отказа . Не разрешавал тя да напуска страната .
Незнам какво да правя? Негово право е да отказва, а къде са моите права???
Ще бъда благо дарна на всички, който ми отговорят.
nely
Нов потребител

Re: prava

Мнениеот Ulalum » 19 Ное 2002, 02:49

Kogato vuzmozhnostite za dobrovolno urezhdane na problema Vi sa izcherpani, ostava da se oburnete kum suda. Ima takava vuzmozhnost, no ne e tuk mjastoto da se obsuzhda problema, a i niama da Vi svurshat rabota obiasnenija v njakolko reda i pri tova vurhu oskudni danni. V sluchaja, naj-vazhni sa interesite na deteto - ne pravata na roditelite. Eventualno shte se nalozhi da zavedete delo, taka che ne gubete vreme i se oburnete kum advokat - zapoznajte go s podrobnostite i toj nai-dobre shte pretzeni kakvi sa shansovete za blagopriaten izhod ot problema.
Ulalum

Мнениеот pit » 20 Ное 2002, 13:06

нели,
не чакайте никого и нищо
отидете при адвокат и той ще Ви обясни к`во трябва да се прави
най-вероятно ще Ви каже че трябва "таткото" да се лиши от родителски права по съответния ред
направете го щото нямате си и представа колко непреклонни са в тези случаи "Паспортна служба" към МВР
бедна ви е фантазията
успех!!!
pit

Нещо ново

Мнениеот Аноним » 20 Ное 2002, 21:21

Не се отчайвайте, аз съм със същия проблем и ще ви помогна.
Дайте си е-meil - ще ви обясня всичко.
Това със съда и отнемане родит.права са остарели работи.
Аноним

Ще ви помогна

Мнениеот Аноним » 20 Ное 2002, 21:22

Не се отчайвайте, аз съм със същия проблем и ще ви помогна.
Дайте си е-meil - ще ви обясня всичко.
Това със съда и отнемане родит.права са остарели работи.
Аноним

Re: Ще ви помогна

Мнениеот nely » 22 Ное 2002, 13:27

Благодаря Аноним,
Надявам се не е късно- yoanica86@yahoo.com
nely
Нов потребител

Re: Нещо ново

Мнениеот example » 24 Ное 2002, 16:53

Strah me e!Molja pomogni!Kaji kak stawa?Ako ne go vigdash e-maila,molja zapowjadaj!
xdr011@yahoo.com
example

Re: Ще ви помогна

Мнениеот example » 24 Ное 2002, 16:58

Molja te otgovori i az sam sas sashtija problem-xdr011@yahoo.com
example

OK

Мнениеот Anonim » 24 Ное 2002, 17:26

Shte obyasnya no ako moje daj mi poveche danni za sluchaya
Anonim

Re: OK

Мнениеот example » 24 Ное 2002, 22:00

Kade da ti gi dam,Anonim?Blagodarja che se obadi!
example

Interes

Мнениеот Anonim » 25 Ное 2002, 00:57

Example, praven ili lichen interes imash?
Anonim

Re: Interes

Мнениеот example » 25 Ное 2002, 10:40

i dwete.Prawen dotolkowa kolkoto izlizaneto ni s deteto se reshawa ot sistemata pri otsastvie na saglasie ot strana na bashta.A za deteto daleche shte e po-dobre.
example

Нещо не разбирам

Мнениеот Аноним » 25 Ное 2002, 19:04

Нещо не те разбирам, example. Кое ще е по-добре за детето?
Вярно, че нещата се решават при несъгласие на родителя. Въпросът е доколко несъгласието е мотивирано.
Постави се на мястото на отказващия родител. Как ще мотивираш отказа си? Няма да мога да виждам детето. Но родителските права са присъдени на другия родител. Какво излиза - нямаш права над детето извън страната, възпрепятства се правото ти да се грижиш за детето, тъй както е отредил съдът.
За мен въпросът трябва да се реши така - договор за режим на лични контакти. Ако не се спази - наказуемост, ако няма обективни причини.
Но да охраняваш предварително правото на родителя за лични контакти представлява както нарушение правото на опекунстващия родител така и на детето.
Аноним

Re: Нещо не разбирам

Мнениеот example » 25 Ное 2002, 20:52

Pravi ste Anonim , stiga drugijat roditel da se beshe vazpolzval pone edin pat za dwe godini ot tova si pravo.Principno Ste prav.No kak da mu bade prosteno , tova che ne se seshta dve godini za deteto , a sega njamam napredstava poradi kakva prichina iska da osueti po dobro badeshte za deteto.Sled kato imam osigurena dobra rabota a tuk dori i dvamata ne mogem da i osigurim takav standart.Otdelno ,vjarno che nikoga ne e tarsena izdragka , no zashto ne se seshttat takiva roditeli pone po praznicite za njakoj podarak za inache taka obichanoto dete!?
example

Re: Нещо не разбирам

Мнениеот example » 25 Ное 2002, 20:59

p.p.osven tova opredeleno az sam s po-nisak dohod.
example

Мнениеот example » 27 Ное 2002, 00:15

Njakoj bi li mogal da pomogne za podobna situacija?Dve godini tatkoto ne se seshta che ima dete.Sega kogato mu kazah che imam osigurena dobra rabota ot fevruari mesec dogodina,pri koeto sa osigureni i otlichni uslovija za deteto,toj izvagda dalboko skritite do tozi moment roditelski chuvstva i interesi,otkazva da razpishe razreshenie za preminavane prez granica na deteto.Kato za otglegdaneto mu tuk shtjal da razchita na bolnata si majka i izdragkata na deteto,vapreki che toj samija do sega ne i e izpratil i para.
example

Назад към Семейни казуси