начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

развод по взаймно съгласие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод по взаймно съгласие

Мнениеот mario1 » 07 Окт 2005, 21:00

здравейте .. интересува ме следното: каква е процедурата за развод по взаймно съгласие при положение, че бракът е бил краткотраен (15-16 месеца), няма деца, няма имущество/пари придобити от съпрузите по време на брака в резултат на съвместен принос и т.н. с две думи обстоятелствата не са комплексни. та въпросите са:

1. необходима ли е намесата на адвокат в този случай?
2. колко горе-долу може да струва такъв развод (със и без адвокат)?
3. колко време може да отнеме цялата процедура?

м/у другото, става съпрос за гр. Плевен.

Благодаря!

Марио
mario1

Мнениеот Гост » 07 Окт 2005, 21:25

не може да се разведете по взаимно съгласие, тъй като нямате 3 години брак. посъветвайте се с колега адвокат за най-доброто за Вас, няма да се справите сами.
Гост

Мнениеот Гост » 07 Окт 2005, 22:45

благодаря за отговора! това е доста неприятно в такъв случай :( .. някой знае ли все пак колко време ше отнеме процедурата и колко може да струва всичко?

Марио
Гост

Мнениеот Гост » 08 Окт 2005, 09:22

Наистина Марио посъветвайте се с адвокат в гр.Плевен - там са близо 200 и----- адвоката. Държавната такса за завеждане на бр.дело е 11 лв./за банката 1,2 лв./ За времето необходимо е въпрос дали адвоката може да Ви уговори/ако имате възможност да се разведете- той ще Ви каже/ дата. На ден минават по 20-30 брачни дела/ Въпроса е да Ви уговори развода. Не се смейте колеги, така е! А за хонорара на адвоката си има адвокатска тарифа и вече е въпрос на договаряне- :shock:
Гост

...за развода

Мнениеот gery » 08 Окт 2005, 12:57

Да не може да се постигне развод по взаимно съгласие, предвид разпоредбите на чл.100, обаче съществува възможността на чл.99, ал.3 от СК. Производството е исково, но може да се поиска от съдът да не се произнася относно брачната вина и да одобри постигнатото между страните споразумение. На практика се постига ефекта на развода по взаимно съгласие, ще ви трябва и един свидетел, макар че практиката на различните съдилища е различна и не всички си правят труда да разпитват свидетел. Именно с текста на чл.99, ал.3 от СК се заобикаля изискването за повече от 3 год. брак за да се пристъпи към взаимно съгласие.

Обаче сега аз наистина искам колегата да ми обясни, какво значи да “уговори” да се разведат. Имам достатъчно дела в областта на семейното право и до сега никога, и никъде не ми се е налагало да уговарям нещо и с някои.
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 08 Окт 2005, 14:43

вероятно има предвид споразумението, не се сещам друго, но ако отговори ще разберем
Гост

Мнениеот Гост » 08 Окт 2005, 14:51

Уговорка за дата/нищо друго/
Гост

Назад към Семейни казуси