начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Социални помощи за самотна майка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Социални помощи за самотна майка

Мнениеот Krasiva » 24 Окт 2005, 15:20

Здравейте,
Искам да попитам имам ли някакво право на социална помощ като самотна майка. Живеем заедно със приятелят ми без брак. И ако имам такова право каква е процедурата? Към кой да се обърна и какви документи се изискват?
Krasiva

Мнениеот Койчо от Конаре » 24 Окт 2005, 21:30

Право на социална помощ само заради това, че сте самотна майка, нямате. Правото на социални помощи както за самотните, така и за несамотните майки, татковци, баби, дядовци и т.н. зависи от дохода на човек от семейството.
Във вашия случай за месечна социална помощ като член на семейството Ви се брои и приятелят Ви, с когото живеете на съпружески начала. Доходът ви трябва да не е повече от определен размер на човек от семейството, за здрави, млади и работоспособни хора беше 36 лв. и нещо, не знам дали са го увеличили (и да са, няма да е с много).
За семейни помощи за деца ("детски") приятелят Ви не се брои за член на Вашето семейство. За Вас с детето доходът трябва да не е повече от 200 лв. на човек, или общо 400 лв., ако имате само едно дете.
Койчо от Конаре

Назад към Семейни казуси