начало

При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД При прехвърляне на имот с цел обезпечаване на заем ползват ли се следващите му купувачи от правилото на чл. 17, ал. 2 ЗЗД

Развод по взаимно съгласие-Нотариален акт на жилище

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод по взаимно съгласие-Нотариален акт на жилище

Мнениеот Фла » 15 Ное 2005, 12:05

Здравейте, искам да се разведа по взаимно съгласие.Моят въпрос се касае до жилището в което живея аз и дъщеря ми(5г.).Апартамента е на баща ми и не подлежи на някаква делба. Въпросът ми е след като всички имуществените взаимоотношения, движими вещи и влогове са разделени между страните извънсъдебно,то за в съда сте се изискват ли някакви данни за гореспоменатото жилише(номер на нотариален акт,копие на нот.акт и т.н.)? Благодаря!
Фла

Мнениеот dess_74 » 15 Ное 2005, 12:11

Не смятате ли да ползвате в случая адвокат?
той от своя страна ще Ви изясни всичко което Ви интересува.
dess_74
Потребител

Развод

Мнениеот gery » 15 Ное 2005, 12:19

Да, ще трябва да представите доказателства, че апартамента е собственост на родителите ви, т.е. трябва да се приложи към Молбата и копие от НА.
gery
Потребител

Мнениеот Фла » 15 Ное 2005, 12:22

Да,ползвам адвокат и утре сте разбера дали наистина е необходимо,но исках да направя и консултация с вас.Ситуацията и леко комплицирана поради отказа на баща ми да ми съдейства по никакъв начин заявявайки ми, че сте ми пречи да се разведа.
Фла

Мнениеот Фла » 15 Ное 2005, 12:43

Благодаря ви!
Фла

Мнениеот Гост » 15 Ное 2005, 17:14

мисля че щом е развод по взаимно съгласие и ап. не е ваш можете спокойно да не прилагате никакви документи за собственост. просто декларирате че нямате недвижим имот
Гост

Мнениеот Фла » 15 Ное 2005, 18:17

Ехх това е една много добра новина!Хиляди благодарности! :D
Фла

Mне...

Мнениеот gery » 15 Ное 2005, 18:21

... не сте прав колега Гост. Поне практиката на СРС, БК е такава. Още повече, че дори и по чл.100 съдът се произнася по въпросът за семейното жилище, в тази връзка трябват доказателства, че собствеността е на 3-то лице.
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 15 Ное 2005, 22:55

В СРС задължително ще Ви искат доказателства за собствеността на сем. жилище, но ако в действителност имате проблем с представянето на такъв можете да запишете в споразумението, че за сем. жилище сте ползвали апартамент нает под наем, който към наастоящия момент е прекратен и двамата съпрузи сте напуснали жилището! Това ще Ви свърши работа!
Гост

Мнениеот Фла » 16 Ное 2005, 15:19

Благодаря!
Междудругото ми потвърдиха че не е наложителен 'прословутия' (за мен) нотариален акт, така че по същият начин ме посъветваха да подходя към споразумението! :)
Фла

Назад към Семейни казуси