- Дата и час: 30 Ное 2024, 08:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
удостоверение за наследници
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
удостоверение за наследници
След смъртта на баща ми/майка ми почина 9 години по-рано/ през май 2002 извадих удостоверение за наследници,в което бяхме вписани аз и сестра ми Валя.През август същата година идва дъщеря от първия брак на баща ми и променя в ЕСГРАОН броя на наследниците като вписва себе си и брат си.Без да съм в течение на промяната в регистрите ,продадох семейна кола Лада ,която се водеше на майка ми и на менлИзползвах това удостоверение и имах съгласието на Валя.За съществуването на първи брак на баща ми разбрах през 1993 г.,а през 1996 г.се запознах с брат си,с когото общувам.Миналата година по жалба на непознатата сестра е заведено дело за престъпление по чл.316 и във връзка с чл.308,ал.1 от НК.Една година бе в следствието и бяха разпитани и другите наследници.Позицията на мен и адвоката ми е,че факта,който не съм го отричала,че баща ми има деца от първи брак,не значи че в течение на времето те са останали законни наследници.И наистина не знам в подробности какво е станало точно,освен,че брат ми е гледан от баба си и дядо си,а сестрата е живяла с втори съпруг на майката.Не знам осиновявани ли са или не,дали някой е лишаван от родителски права и т.н.Знам че е имало дума за осиновяване на брат ми от леля му,че сестрата е търсила наследство от втория си баща,но това за мен са приказки,на които не знам как да вярвам.В продължение на 46 години майка ми и баща ми са живяли в Дупница и в ЕСГРАОН сме съществували само аз и Валя.Вадила съм удостоверение за наследници,за да съм в помощ на баща си.Какви са шансовете да спечеля делото?
- надя
Vaprosa e kakvo udostoverenie za naslednitsi sa vi izdali ot Obshtinata. Napalno vazmojno e vie izobshto da ne ste znaeli za tova 4e imate ednokravna ili ednoutrobna sestra. Spored men ne mojete da nosite nakazatelna otgovornost za tova 4e niakoi vi e izdal ofitsialen udostoveritelen dokument v koito e otrazil neverni fakti. Drug e vaprosa ako ot obshtinata sa vi dokument v koito e bila vpisana sestra vi a vieste podpravili tozi dokument-togava sam saglasen 4e nositenakazateltelna otgovornost. No prosto za tova 4e ne ste znaeli za sashtestvuvaneto na sestra si da se obrazuva nakazatelno delo mi se vijda absurdno.Dopuskam i vazmojnostta organite na dosadebnoto proizvodstvo da vi sadiat za tova 4e ste podali molba-deklaratsia za izdavane na Udostoverenie za naslednitsi i da se tvardi 4e ste ukrili sashtestvuvaneto na sestra vi.No tova e absurdno pri polojenie 4e vie ne razpolagate sas Registrite za naselenieto.
Otdelen e vaprosa 4e vie daljite polagashtata se 4ast ot prodajbata na veshta na vashata sestra.
Otdelen e vaprosa 4e vie daljite polagashtata se 4ast ot prodajbata na veshta na vashata sestra.
- neznaiko
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|