През 2004г. аз и баща ми продадохме наследствените си дялове от апартамента на родителите ми (майка ми почина през 2000г.) съответно 4/6 и 1/6 на сестра ми.
Наскоро баща ми почина и сестра ми влезе във владение на апартамента. За покъщнината и дума не обелва.
Въпросът ми е: имам ли право на част от покъщнината (приживе сме гледали баща ни по равно). Ако да, какъв е начинът да си получа дела.
Благодаря на всички изразили мнение.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 08:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покъщнина
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Апартамента е самостоятелен, т.е. баща ми си живееше сам в него, аз и сестра ми имаме отделни жилища.
Досега не съм се осмелил да поискам дял, но вси4ки индикации са че ще пия студена вода, апартамента ве4е е даден на квартиранти, така обзаведен със покъщнината от баща ми.
Та затова питам след евентуален отказ какви са моите права?
Благодаря.
Досега не съм се осмелил да поискам дял, но вси4ки индикации са че ще пия студена вода, апартамента ве4е е даден на квартиранти, така обзаведен със покъщнината от баща ми.
Та затова питам след евентуален отказ какви са моите права?
Благодаря.
- Парушев
наследство
Пратете на сестра си нотариална покана като предявите претенции относно половината покъщнина. Ако тя не вземе становище по поканата остава открит пътя на исковото производство, но Ви съветвам да уредите отношенията си извънсъдебно.
- vv
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|