начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Sysedat mi 4esto prebiva jena si

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Sysedat mi 4esto prebiva jena si

Мнениеот Grajdanin » 12 Дек 2005, 15:00

Jiveq v Obelq-2 i puskam temata, zashtoto sysedat mi 4esto tormozi jena si i q bie!
4esto se 4uvat vikove, pisaci i typi udari i sum q vijdal nasinena.
Tq oba4e edva li se e oplakala na nqkoi, zashtoto e mnogo tiha, pokorna i zavisima ot nego.
Moje li az ili nqkoi ot semeistvoto mi da sezirame nqkoi organ i koi - policiqta ili prokuraturata?!
Grajdanin

Типична ситуация

Мнениеот Гошо » 12 Дек 2005, 23:40

Можете, да, можете да извикате полиция, ако сте в добри отношения с съседа ви можете да поговорите и с него. Но надали ще помогне много. Особено ако жалбата или обаждането е направено от трето, незаинтересовано лице. Полицията обикновено е безсилна, когато става въпрос за семеен скандал. Може би ако се докаже, че има реална опасност за тежка телесна повреда, инвалидност или смърт, ще се размърдат малко, но и тогава е по-добре жената сама да се реши и да поиска закрила.

Много от жените в тази ситуация търпят по различни причини (главно икономически и социални), а и не смеят да се оплачат, за да не пострадат още повече. А по-късно стават и зависими от съпруга-насилник, получава се нещо като психологическо обвързване и те самите заживяват и се примиряват със съдбата си. Което е най-жалкото.
Гошо

Типична ситуация

Мнениеот Гошо » 12 Дек 2005, 23:40

Можете, да, можете да извикате полиция, ако сте в добри отношения с съседа ви можете да поговорите и с него. Но надали ще помогне много. Особено ако жалбата или обаждането е направено от трето, незаинтересовано лице. Полицията обикновено е безсилна, когато става въпрос за семеен скандал. Може би ако се докаже, че има реална опасност за тежка телесна повреда, инвалидност или смърт, ще се размърдат малко, но и тогава е по-добре жената сама да се реши и да поиска закрила.

Много от жените в тази ситуация търпят по различни причини (главно икономически и социални), а и не смеят да се оплачат, за да не пострадат още повече. А по-късно стават и зависими от съпруга-насилник, получава се нещо като психологическо обвързване и те самите заживяват и се примиряват със съдбата си. Което е най-жалкото.
Гошо

Мнениеот neznaiko » 13 Дек 2005, 12:04

Moje da se zavede delo po novia zakon sreshtu domashnoto nasilie. No za sajalenie sasedi ne mogat da go praviat.Bi mogla da zavede delo potarpevshata ili pak direktsia sotsialno podpomagane.No mislai 4e mi hrumna ideia. Pusnete signal(ne anonimen) v Direktsia sotsialno podpomagane.Te imat pravo da zavedat delo v raionnia sad. Neka signal bade podaden v dva ekzempliara kato poiskate na vashia ekzempliar da vi slojat vhodiasht nomer. Predvaritelno vi kazvam da ne hranite golemi nadejdi zashtoto makar i direktsiata da ima pravomoshtia po tozi zakon ne mi se viarva da gi uprajni.No vse pak si zaslujava da se opita. V protiven slu4ai riskuvame (ne 4e ne sme ) da se zatvorim kato ohluvi v sobstvenite si 4erupki i da se pravim na gluhi
neznaiko

неправителствена организация

Мнениеот danni » 15 Дек 2005, 08:46

http://www.animusassociation.org/ - идете на този интернет адрес и ще намерите информация по темата
danni
Младши потребител

Назад към Семейни казуси