начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Продажба на наследствен имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на наследствен имот

Мнениеот g_jordanova » 28 Дек 2005, 18:17

По време на брак придобивам от наследство апартамент, който не съвпада със семейното жилище. Ако искам да го продам съпругът ми трябва ли да декларира, че е съгласен с продажбата? Предварително ви благодаря!
g_jordanova
Младши потребител

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 18:23

Щом сте го придобили по наследство, имотът не е съпружеска имуществена общност. А щом не е и семейно жилище, съпругът Ви няма с какво да се съгласява. Успех и весели празници!
Гост

Мнениеот g_jordanova » 28 Дек 2005, 18:27

Благодаря, весели празници и на Вас.
g_jordanova
Младши потребител

Re: Продажба на наследствен имот

Мнениеот Дора » 28 Дек 2005, 21:17

Съпругът Ви трябва да декларира, че жилището не е семейно.
Дора

Мнениеот Гост » 29 Дек 2005, 10:08

Точно така и ако той не е съгласен да подпише тази декларация, другият съпруг няма да може да продаде имота. Предполагам в този случай има други начини на действие, като ще съм ви благодарна да ми подскажите извън съдебен такъв.
Гост

Мнениеот Дора » 29 Дек 2005, 20:12

Може и продавачът да декларира пред нотариуса, че жилището не е семейно, но по-късно, ако съпругата му оспори продажбата, ще трябва тя да доказва, че жилището е било семейно към момента на продажбата му.
Дора

Мнениеот Дора » 29 Дек 2005, 20:14

Корекция: в случая, ако съпругът (а не съпругата) оспори продажбата, ще трябва той да доказва, че жилището е било семейно.
Дора

Назад към Семейни казуси