начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Искам да разбера за родителите си!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Искам да разбера за родителите си!!!

Мнениеот Евгения » 11 Авг 2005, 16:00

Родена съм на 18.07.1979г., уж във гр. Варна.
Това, което знам е, че съм се казвала Евгения Илиева Керанова, а родителите ми са се наричали Маргарита Илиева Керанова и Илия Димитров Керанов. Дори не съм сигурна, че информацията ми е достоверна. Осиновена съм през 1981г. Как мога да открия биологичните си родители?
Евгения

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 16:01

За какво Ви е ? А осиновителите? За тях помисбиби ли сте?
Гост

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 16:06

В дома, от който сте осиновена, трябва да пазят документите - проверете там!
Гост

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 16:07

Гост

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 16:07

Гост

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 16:09

Всъщност, ако осиновяването ви е пълно , се изготвя нов акт за раждане, а така или иначе такава информация може да търсите само от Единната система за гражданска регистрация, но ако имате основание и документ, тъй като има закон за личните данни.

Ако осиновяването ви е непълно, за което имате документ, то вие сте по закон наследник на биологичните си родители и не могат да ви откажат справка.
Гост

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 16:11

Браво , колеги! А тайната на осиновяването? :oops:
Гост

Знаете ли кой сте?

Мнениеот Евгения » 11 Авг 2005, 16:19

Нямате представа може би какво означава да незнает нищо за своето потекло. Това е сякаш си дърво без корени. Имаш братовчеди, братя и сестри най-вероятно, а дори не си ги виждал. Чувстваш се сам. В други случаи това може би не е нужно, нопри мен нещата са следните.
Татко( моят осиновител) почина, когато бях на 6 г.Оттогава моята майка се пропи. Не я виня за трудното си детсво, все пак не ме изостави нито за момент, отгледа ме и до днес ми помага, въпреки разрушената си психика. Обичам я и тя е единствената ми майка.
Малкото роднини, които имам винаги са се държали резервирано към мен, защото не нося тяхната кръв, но такъв е манталитета им...
Искам да видя създателите си,защото испитвам потребност да знам коя съм и защо съм изоставена.Просто само веднъж!
Евгения

Да обобщим

Мнениеот Евгения » 11 Авг 2005, 16:33

И така, от всичко което прочетох дотук, стигнах до извод: "Хващам пътя за гр. Варна и отивам, в дома, от който съм осиновена. Един дом ли има там? Осиновяването ми явно е пълно, защото акта ми за раждане е от 1981г.със други имена, друг град на раждане и имената на осиновителите ми като родители. Така, отивам във Варна, но също не знам дали наистина съм осиновена от там и както някой написа "ами тайната за осиновяването?".. Не вярвам някой да ми даде някаква информация.
Евгения

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 16:43

Осиновителката би могла да Ви каже повече! Все пак я уведомете за това Ваше решение! Адвокат съм и въпреки всичко не бих се наела с такъв случай. Имам много близки хора, чието дете е осиновено и същото е намерило родителите си, но е останало твърде разочаровано от посрещането, от отношението им. Голям човек сте, така , че сама преценете какво бихте постигнали с тази Ваша стъпка. И по-малко гледайте сапунените предавания от типа на "Имаш поща", защото не всичко е толкова розово , както изглежда по телевизията! 8)
Гост

Мнениеот Евгения » 11 Авг 2005, 16:54

Рядко гледам Имаш поща- малко ме обиждате, простете. Знам, неочаквам посрешане, нямам симпатии към тези хора. Вие като адвокат с какво помагате в такива ситуации. Заемате се съз задачата да проучите делото по осиновяването ли? Бих ли могла да се обърна към юридическо лице? А самостоятелно в коя служба на ЕСГРАОН трябва да отида - във Варна или в града, в който живея?
Евгения

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 17:03

Съжалявам, че се чувствате обидена от думите ми! Отново Ви казвам, че не бих се заела никога с подобни случаи! А и Вие не сте сигурни във сведенията си, които имате! А ако не сте родени в гр.Варна? Как да Ви посъветвам ?Потърсете адвокатка/да-жена/ от Вашия град и внимавайте, защото е много крехка материя! За това писах за тайната на осиновяването и наказателната отговорност! 8)
Гост

Мнениеот Евтения » 11 Авг 2005, 17:46

Благодаря Ви! Малко ми помогнахте, макар че не знам дали ще предприема други стъпки. Трудно е да се решиш. Имам въпрос:
Защо точно жена - адвокат,много ли ще ми струва и нали все пак всеки пълнолетен гражданин има право да научи произхода си, каква наказателна отговорност?
Евтения

Мнениеот галина » 11 Авг 2005, 19:32

Евгения,според мен е неразумно от ваша страна да тръгнете да търсите биологичните си родители. Не е важно коя жена те е родила, а коя/кои/ са те отгледали. Фактът,че преди толкова време майка ви и баща ви са се отказали от вас,не ви ли говори много? какво очаквате от тях сега? Да ви прегърнат и да ви поплачат на рамото,да сипят сълзи и да съжаляват за това което са направили? Бихте ли ги приели? Според мен не сладва да се ровите в миналото,защото колкото и сурово да звучи-ТЕ СА НАПРАВИЛИ СВОЯ ИЗБОР,КАТО СА ВИ ОСТАВИЛИ В ДОМ! Съжалявам,ако съм била нетактична или пък съм ви обидила!
галина

Мнениеот СЪВЕТВАЩ » 11 Авг 2005, 19:59

Не мога да Ви кажа тук - не е р едно. Дайте мобилен телефон за връзка или какъвто щете телефон - аз ще вляза във връзка с Вас и ще Ви кажа как трябва да постъпите!!! Просто разберете - не мога тук да го направя, няма начин просто. Въпреки че искам да го направя!!!
СЪВЕТВАЩ

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 20:12

още малко и ще искате среща с момичето! Засрамете се! А защо жена ? Опитайте се да си отговорите сама на въпроса! Не искам да обиждам мъжете-адвокати. Много хора, които четат този форум са от другата страна, т.е. от страната на осиновителите! Знаете ли как боли детето Ви/макар и да не сте го родили/ да тръгне по белия свят да си търси биологичните родители! Колко страх да го излъжи някой, да не го подмами някой, или просто да не се разочарова. Колко повече разочарования искате?! :) А пък не сме хората, които трябва да Ви дават акъл- достатъчно сте пораснали! А кой е сигурен в потеклото си!
Гост

Мнениеот Евгения » 12 Авг 2005, 00:52

Вярно е всичко, което казвате! Може би това е причината все още да не съм извършила по конкретни действия по издирването. Само си мисля. Никога не бих наранила майка си( тази, която ме отгледа). Разговаряла съм по въпроса със нея и обясних, че дори да се срещна с тези хора, това не би променило нищо в отношенията ми с нея.
В началото, когато научих, че съм осиновена се чувствах ужасно и ми се искаше да ги убия, за това, което са сторили с мен. С времето болката се понася и ситуацията се възприема. Никой, който не е осиновен не би почувствал онази липсваща нишка от моста на своя живот.
Телефони естествено не раздавам на ляво и на дясно - кажете каквото има да казвате тук.
Евгения

осиновяване

Мнениеот мери » 12 Авг 2005, 09:01

Не огорчавайте хората, които са Ви отгледали.Те са дали много повече от себе си за Вас, отколкото биологичните Ви родители.Спомнете си безсънните нощи, разплаканите детски очи, първите букви. Биологичните Ви родители са били лишени от всичко това и то по собственно желание. А и ако ги намерите дали няма да изпитате разочерования. Дали изобщо си заслужава този жест.Имам приятели, които са осиновени и предприеха действия по издирване на родителите си.Сега казват ,че по добре никога да не са ги виждали.
Спестете си разочарованията.
мери

Мнениеот Гост » 13 Авг 2005, 20:39

Любовта на осиновителвката Ви е безгранич
на щом сте разтовмаряли с нея по този въпрос и тя "напълно Ви разбира". ТОВА Е МАЙКА С ГЛАВНА БУКВА!Развам се ,че има разумни млади хора. Не, не разговаряте с пенсионер, а с авдокат-жена. Но съм разговаряла и с мъже осиновители- БАЩИ, които казват, че ако някой каже на детето им , че той не е истинския им баща- ще го убият. Имала съм случаи ва разгласяване тайната на осиновяването. В края на краищата сте разумен човек и както прецените така и ще постъпите! Моя близка разбира , че е осиновена и започва да търси родителите си/работеше в Община гр........ и намери начин/ .Среща се с тях и след като се запознава със майка си, баща си, сестрите си и 1 брат ми заяви, че голяма грешка е направила. А знаете ли защо? Започна се едно изнудване за пари/уж съжаление от тяхна страна, че са я изоставили/. Добре, че не им беше казала къде работи и живее..... Същото момиче се принуди да замине за чужбина и вече 6 години не желяе да се върне в България- Думите й бяха: "Голяма мизерия, кокошки, патки и мръсотия..." 8)
Гост

Мнениеот justine » 14 Авг 2005, 00:10

Извадка от Семейния кодекс:

ПРАВО НА ИНФОРМАЦИЯ

Чл. 67б. (Нов - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) (1) Осиновителите или навършилият пълнолетие осиновен, могат да поискат от окръжния съд, постановил решението за допускане на осиновяването, да им бъде предоставена информация за произхода на осиновения, когато важни обстоятелства налагат това. Окръжният съд в съдебно заседание при закрити врати, след като изслуша рождените родители на осиновения и заключението на прокурора, се произнася с решение.
(2) Решението на окръжния съд може да се обжалва по общия ред от лицата по ал. 1.
justine
Потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси