- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
За бащинството на дете по време на брак
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
57 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Няма как да стане тая дето я мислиш!!!
Гледай сега душко (съвсем добронамерено и мило), тези в ГРАО имат чудесен архив и чудесни актове за раждане и гражданско състояние. Което означава, че като се роди детенце те виждат кои са баща му и майка му, дали се намират в брак и ако не се намират в брак, дали пък случайно имат развод. Ако имат развод гледат съобщенията за прекратен брак (което се изпраща служебно от брачно), виждат на коя дата е прекратен същия и правят проста сметка изминали ли са или не прословутите 300 дни от бракоразвода. Аз поне така знам, че работят...
Ако ме питаш конкретно за казуса ти аз виждам нещата така:
Ражда се детенце. В акта му се вписва съпругът и. Твоята хубавица завежда иск за оспорване на бащинство и съединява с него иска за установяване на бащинство. В този случай, аз повечето пъти успявам да спестя кръвно-груповата и да мина само с АГ. Е не винаги де... ама късмет както се казва.
Ако пък клиента ти е таткото (по документи, за който важи презумпцията) след раждането завежда иск за оспорване на бащинството си...
Срока е едногодишен за майката тече от раждането, за бащата от узнаването!
Биологичния баща няма никакво право да оспорва произхода.
Ако ме питаш конкретно за казуса ти аз виждам нещата така:
Ражда се детенце. В акта му се вписва съпругът и. Твоята хубавица завежда иск за оспорване на бащинство и съединява с него иска за установяване на бащинство. В този случай, аз повечето пъти успявам да спестя кръвно-груповата и да мина само с АГ. Е не винаги де... ама късмет както се казва.
Ако пък клиента ти е таткото (по документи, за който важи презумпцията) след раждането завежда иск за оспорване на бащинството си...
Срока е едногодишен за майката тече от раждането, за бащата от узнаването!
Биологичния баща няма никакво право да оспорва произхода.
- gery
- Потребител
Гери, браво, и аз го реших по същия начин казуса. Благодаря ти, извинявай ако съм те обидил, ти си много готина. Само да ти кажа. Значи, клиент ми е майката, тя ми е приятка от детинство, бащата е от другата страна. В момента работим върху разод по взаимно съгласие. Първото заседание е на 16.09.2005 г. Ясно, ще го приключим. Проблемът беше за бъдещето дете. Аз изложих съображенията на майката, която мислеше, че мое да се оправи, но нейсе, след това, което ти каза, просто искам да се запозная с тебе. Пиши e-mail! Ще ми бъде приятна да си пиша с тебе.
- Гост
...усмихнато и ...
...с удивителната ми скромност имам претенции точно в тази област да съм доста силна и да се чувствам в свои води. Мейла ми го има в профила, но ето го и тук – gergana@kostakiev.com
Радвам се, че помогнах. Няма от какво да се притеснява позната ти, просто ще трябва да изтърпи процедурите (по бракоразвода, оспорването и установяването на произхода).
Радвам се, че помогнах. Няма от какво да се притеснява позната ти, просто ще трябва да изтърпи процедурите (по бракоразвода, оспорването и установяването на произхода).
- gery
- Потребител
Гост написа:Това значи ли, че в болницата, аз не мога да запиша детето по баща? Ако той не го направи предварително пред нотариус, то задължително ли е бащата да е неизвестен и после да го препознава?
Ако не си омъжена, а ти не си, в акта за раждане бащата ще бъде "неизвестен". Освен ако не представиш въпросния документ от нотариус. Пиша всичко това от личен опит, защото при мен ситуацията беше същата. Детето ми е припознато от бащата преди да се роди, в болницата представих въпросния документ от нотариус и в акта за раждане бяха записани и двете имена - моето и на бащата. Граждански брак сключихме впоследствие. Затова казвам, че това е по-лесната процедура. Иначе ще ти бъде по-трудно - след раждането да се мотаеш по разни институции, където разни чиновници и чиновнички да ти се ровят в личния живот.
- Ани
Гост написа:Това значи ли, че в болницата, аз не мога да запиша детето по баща? Ако той не го направи предварително пред нотариус, то задължително ли е бащата да е неизвестен и после да го препознава?
Не можеш да го запишеш на бащата, защото той не е твой законен съпруг и в случая няма презумпция за бащинство. Но ако той е изразил изрично ноталиарно заверено съгласие, можеш. Казвам всичко това от личен опит, защото преминах същата процедура преди време.
- Ани
На всички, проявили цинизъм и невъзпитаност-чупката от тук.
По същество -няма проблем мъжът да припознае детето.В болницата се явява като баща и представя личната си карта за записване.Желая Ви здраво бебенце и щастливо майчинство.За Сходната ситуация със бременната омъжена жена-случай преди години:
Жена,омъжена е във фактическа раздяла със съпруга си от близо година.През това време се свързва с друг мъж.Забременява.Адвокат й казва,че може да запише детето си на името на биологичния му баща в болницата.Абсолютна глупост.Тя не бърза с подаване на молба за развод.Детето се ражда и в болницата го записват на биол.му баща.Когато представят документите в общината се разбира, че тя е в брак със съпруга си.Детето автоматично се записва на него,без да е нужно неговото присъствие или съгласие.Оттам следва бракоразводно дело с хиляди обяснения за ситуацията,присъствие на съпруга и бащата на детето, после дубликат на акт за раждане с припознаване на биол.родител.Всичко това може да се избегне преди раждането ако бащата заяви, че желае да припознае нероденото още дете, а съпругат заяви също, че от своя страна се отказва от бащинство на детето,тъй като е наясно, че то не е негово.Бракоразводното дело си продължава след това.Права ли съм?Не съм юрист,но знам някой неща.
По същество -няма проблем мъжът да припознае детето.В болницата се явява като баща и представя личната си карта за записване.Желая Ви здраво бебенце и щастливо майчинство.За Сходната ситуация със бременната омъжена жена-случай преди години:
Жена,омъжена е във фактическа раздяла със съпруга си от близо година.През това време се свързва с друг мъж.Забременява.Адвокат й казва,че може да запише детето си на името на биологичния му баща в болницата.Абсолютна глупост.Тя не бърза с подаване на молба за развод.Детето се ражда и в болницата го записват на биол.му баща.Когато представят документите в общината се разбира, че тя е в брак със съпруга си.Детето автоматично се записва на него,без да е нужно неговото присъствие или съгласие.Оттам следва бракоразводно дело с хиляди обяснения за ситуацията,присъствие на съпруга и бащата на детето, после дубликат на акт за раждане с припознаване на биол.родител.Всичко това може да се избегне преди раждането ако бащата заяви, че желае да припознае нероденото още дете, а съпругат заяви също, че от своя страна се отказва от бащинство на детето,тъй като е наясно, че то не е негово.Бракоразводното дело си продължава след това.Права ли съм?Не съм юрист,но знам някой неща.
- Евгения
Евгения...
...ето това тук:
Всичко това може да се избегне преди раждането ако бащата заяви, че желае да припознае нероденото още дете, а съпругат заяви също, че от своя страна се отказва от бащинство на детето,тъй като е наясно, че то не е негово.
Е абсолютна глупост!!! Абсолютна! Покажете ми къде в СК пише нещо такова. Варианта, когато майката се намира в брак е само по съдебен ред или чрез встъпване в брак с биологияния баща (това обаче е възможно ако бракоразводното решение влезе в сила преди раждане на детето).
Всичко това може да се избегне преди раждането ако бащата заяви, че желае да припознае нероденото още дете, а съпругат заяви също, че от своя страна се отказва от бащинство на детето,тъй като е наясно, че то не е негово.
Е абсолютна глупост!!! Абсолютна! Покажете ми къде в СК пише нещо такова. Варианта, когато майката се намира в брак е само по съдебен ред или чрез встъпване в брак с биологияния баща (това обаче е възможно ако бракоразводното решение влезе в сила преди раждане на детето).
- gery
- Потребител
geri писа : "ще ви дам консултация тук без хонорар защото форума е за взаимопомощ и не е за набиране на клиенти!"
а какво според вас представлява http://www.kostakiev.com?
Не корете колегите за нещо , което вие сами правите
а какво според вас представлява http://www.kostakiev.com?
Не корете колегите за нещо , което вие сами правите
- Гост
- Тон4о
57 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|