начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Въпроси за двойно гражданство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот отговор от Италия » 31 Окт 2005, 01:50

В момента в който получите италианско гражданство автоматично и детето получава, независимо колко други гражданства има. Проблема ще се появи когато решите да извадите италианският паспорт, при подаване на молбата искат и двамата родители да попълнят един формулял с личните данни, фотокопие от документите,carta d'indita e codice fiscale, или паспорт и подписа му. Ако нямате контакт с бащата както казвате, ще трябва решение от съда, но за тези неща не съм запозната. Знам за формуляра и ако искате си оставете итал. тел/факс или е-меил и ще ви изпратя копие от документа. Или поискайте от вашата куестура формолярите за нов паспорт на малолетно дете и сама ще разберете от къде ще ви се появи проблема.
отговор от Италия

Мнениеот юбител на форума » 01 Ное 2005, 11:24

Госпожо, не вярвайте на съветите за "хитростите". И с италиански паспорт, когато се касае за малолетно дете пак на Бг. граница искат разрешение от бащата. Една моя приятелка си дойде на гости и доведе и детето родено в Италия за да го видят родителите й, и когато реши да си тръгне на границата я спряха и върнаха. Трябваше да изчака бащата (италианец) да изпрати разрешително заверено от нотариус, тя го преведе и завери тук и тогава си замина в къщи.Това се случи преди две година. Не слушайте хора, които нямат опит а дават съвети.
юбител на форума

Мнениеот юбител на форума » 01 Ное 2005, 11:24

Госпожо, не вярвайте на съветите за "хитростите". И с италиански паспорт, когато се касае за малолетно дете пак на Бг. граница искат разрешение от бащата. Една моя приятелка си дойде на гости и доведе и детето родено в Италия за да го видят родителите й, и когато реши да си тръгне на границата я спряха и върнаха. Трябваше да изчака бащата (италианец) да изпрати разрешително заверено от нотариус, тя го преведе и завери тук и тогава си замина в къщи.Това се случи преди две година. Не слушайте хора, които нямат опит а дават съвети.
юбител на форума

kam SDP 227

Мнениеот neznaiko » 01 Ное 2005, 11:58

Izvininiavam se na SDP 227 -no na nikogo ne sam darjal "Nazidatelen ton". Tova 4e sam zadal vapros ne ozna4ava 4e sam darjal nazidatelen ton. Dori i neshto da ne sam razbral ne vijdam zashto triabva da se talkuva kato "Nazidatelen ton".
Neznam zashto no spored men vie opredeleno imate niakav problem s komunikatsiite.Nito znam s kakvo se zanimavate nito me interesuva.Edinstvennoto koeto moga da vi kaja 4e povedenie ot roda "Ne mojete da me pitate" moje da e podhodiashto v sadebna zala ako ste sadia, no ne i za foruma. Po moemu ima si elementarno povedenie v mrejata koeto sledva da sespazva ot vseki u4astnik (pak ako shte toi i da e sadia v evropeiskia sad po pravata na 4oveka). V protiven slu4ai ostava vpe4atlenieto 4e u4astnika vav foruma prosto izbiva komplexsi
neznaiko

Мнениеот SDP227 » 01 Ное 2005, 19:25

Колегар neznaiko,

Аз също се извинявам, ако съм Ви засегнал, но квалификацията Ви “Hagskata konventzia niama nishto obshto sas sluchaia. Stiga si plashil maikata.” ми звучи доста назидателно. Препрочетов ствановището си и не налирам къде съм изразил позиция от рода на "Ne mojete da me pitate".

Пиша рядко във форума и винаги се старая правно да аргументирам становищата си. Уверявам Ви, че с удоволствие чета и обмислям всяко наистина ПРОВНО становище и на други колеги, публикувани тук, затова и Ви призовах да изложите Вашето по повдигнатия въпрос.
Нямам желание и време да влизам в лични препирни и обидни клафикации, затова и не отговорих на колежката podobna с нейното “Parvo se nauchete da talkuvate i prilagate zakonite i posle se obrashtaite s "kolega". Sigurno i diplomata ne ste si vzeli.”, но ще използвам случея да я успокоя, че съм си взел дипломата (всъщност, те са три от три различни университета и държави) и се справям с тълкуването на законите.

За да приключа, колега neznaiko, - отново се извинявам се ако съм Ви засегнал и ще ми бъде интерисно да чуя Вашето становище относно тълкуването и прилаганите на Конвенцията.
SDP227

kam SDP227

Мнениеот neznaiko » 03 Ное 2005, 13:31

Az sasht ose izviniavam ako sam narushil dobria ton. Obeshtavam da pregledma oshte vednaj konventsiata no utre zashtoto dnes naistina niama da moga.
Po otnoshenie na diplomite az niamam otnoshenie i samo moga da se radvam na hora koito neprekasnato se obrazovat.
Oshte vednaj se izviniavam
neznaiko

Предишна

Назад към Семейни казуси