- Дата и час: 30 Ное 2024, 08:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ожених се преди година искам развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
СК е антизакон
Никой не може да каже какви са мотивите на народните представители, да не се разрешава развод до три години...И аз не съм чел подобни обосновки по текста на мотивите към законопроекта. Изобщо СК се явява един антизакон, още и защото тази форма от еклектичното право у нас не е призната по Конституцията. За напред развод би било правилно да се дава, от този който дава свидетелествата за това- от кмета или длъжностното лице по грражданското състояние. Тази съдебна процедура е смазваща-не стига че искат пари, ами отгоре на това адвокатите вземат и на двете страни пари.
- Imperator
- Потребител
Император, пак повдигна интересна тема
спомням си навремето на лекциите по СНП, проф. Цанкова, как ни набиваше в главите, че за жалост според родното правораздаване брака не е договор, а институция и с оглед на горното не било достатъчно страните да искат да не са в брак или едната да не си изпълнява задълженията, ами това неизпъление да води до дълбоко и непоправими разстройство
Мисля, че действащия СК е безвъзвратно остарял и въобще не отговаря на действителността
Откъде накъде ще убеждавам съда, чрез свидетел, че не обичам някого и не желая да съм омъжена за него
Просто така: "не го обичам", как някой друг ще докаже това
Нямам други причини, просто не искам да съм омъжена за този човек
сутрин като се събудя не искам да виждам лицето му, той не е направил нищо лошо, нито пък аз
нямам свидетели на чувствата си
освен ако някои не иска да каже под страх от наказателна отговорност, че толкова добре познава сърцето ми, че е сигурен, че в периода от 09.09 до 10.09 просто е спряло да чувства, как да стане това
не искам някой друг да ходи в съда и да свидетелства глупости. Защо да карам хората да лъжат и да си измислят
това е алогично и незаконно
не искам и да чакам три години
Как така никой депутат не се е сетил да поиска промяна?
спомням си навремето на лекциите по СНП, проф. Цанкова, как ни набиваше в главите, че за жалост според родното правораздаване брака не е договор, а институция и с оглед на горното не било достатъчно страните да искат да не са в брак или едната да не си изпълнява задълженията, ами това неизпъление да води до дълбоко и непоправими разстройство
Мисля, че действащия СК е безвъзвратно остарял и въобще не отговаря на действителността
Откъде накъде ще убеждавам съда, чрез свидетел, че не обичам някого и не желая да съм омъжена за него
Просто така: "не го обичам", как някой друг ще докаже това
Нямам други причини, просто не искам да съм омъжена за този човек
сутрин като се събудя не искам да виждам лицето му, той не е направил нищо лошо, нито пък аз
нямам свидетели на чувствата си
освен ако някои не иска да каже под страх от наказателна отговорност, че толкова добре познава сърцето ми, че е сигурен, че в периода от 09.09 до 10.09 просто е спряло да чувства, как да стане това
не искам някой друг да ходи в съда и да свидетелства глупости. Защо да карам хората да лъжат и да си измислят
това е алогично и незаконно
не искам и да чакам три години
Как така никой депутат не се е сетил да поиска промяна?
-
cleo - Потребител
Аз си мисля, че е по-добре да се разведат....
Жалко е, че така се променят нещата...Запознаваш се с някого...Хубаво ви е заедно...Жените се.....Изведнъж осъзнаваш, че не искаш да се променяш заради някого...Всъщност не искаш да се променяш заради никого...Искаш да си останеш същия, но да имаш и семейство...Такива хора много ги мразя...Такива хора са абсолютно неприспособими...Където и да отидат, искат ситуацията да се приспособи към тях, а не обратното...Ако са от провинцията, идват в София...живеят години наред....но дори и след 10-15 години, те не променят навиците си....диалекта си...То не че софиянци говорят правилно, но поне произношението им е твърдо и с много по-леки усилия могат да постигнат книжовния език...Но да се върна на темата...Този тип хора непрекъснато се лутат...Все правят нещо...после решават друго....не умеят да се нагаждат...Много трудно се живее с такъв човек...направо ужасно....Сестра ми имаше горчивия опит...Все "майка ми иска това....майка ми мисли така....".....Накрая се разведоха....След 8 годишен брак и едно дете....Сега сестра ми е по-щастлива отвсякога....срещна човек, който мисли със собствената си глава, а не с главата на мама и на разни приятели....
Ако половинката ми в живота и брака ще се води по акъла на приятелите си и майка си...и няма да разчита на мен и на главата на раменете си....Няма смисъл от такъв брак и такава връзка....Мисля, че ако изтъкнатите причини са единствени за развода на колегата, за момичето е по-добре така....Добре, че ще се отърве от един нестабилен мъж, на който му се люлеят краката и няма своя собствена позиция за живота си....
))))
Ако половинката ми в живота и брака ще се води по акъла на приятелите си и майка си...и няма да разчита на мен и на главата на раменете си....Няма смисъл от такъв брак и такава връзка....Мисля, че ако изтъкнатите причини са единствени за развода на колегата, за момичето е по-добре така....Добре, че ще се отърве от един нестабилен мъж, на който му се люлеят краката и няма своя собствена позиция за живота си....
))))
- АЛЕКС
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|