hagskata konvetzia izhojda ot pozitziata na zashtita na interesite na deteto
http://law.dir.bg/reference.php?f=hkmod-03
procheti ia vnimatelno .
ako bastata vednaj e dal saglasieto si deteto da patuva moje molbata mu za vrashtane da bade othvarlemna:)))
DETE KOETO E JIVIALO V CHUJBINA POVECHE OT 1 GODINA SE CHITA ADAPTIRANO VRASHTANE SE OTKAZVA.
SASHTO I AKO BAHSTATA NE E PROIAVIAVAL GRIJI
sashto ako vrashtaneto postavia deteto v neblagopriatna situatzia
ako se zavede delo dokato deteo e v chujbina i sadat reshi che ne razreshava na deteto da napuska bg, sledva che to niama da se vrashta poveche v bg koeto e absurdno.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СЕМЕЕН КАЗУС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: СЕМЕЕН КАЗУС
конвенцията се прилага за случаите след нейното влизане в сила, ратифицирана е от България през 2003г. ДВ бр.20/03
по тая причина едо решение по чл.72 от СК или в краен случай 75 от СК ще свърши работа
по тая причина едо решение по чл.72 от СК или в краен случай 75 от СК ще свърши работа
- донна2
1. variant - bih kazala efektiven makar i moje d aprodalji dalgo ako bashtata objalva, no edinstvenoto razreshenie
- Marsi
Гега аз мога да хапя гадно но знам кога и кого ,отговорите на всички бяха адекватни ,а това че те не устройват някого ..........а ..........какво .........
а на теб паметник ще издигна нали ти бях обещала ...........твоето неудовлетворение от мястото което заемаш в обществото въпреки ,че си завършил СУ е просто .....абе за мен е смешно ,но нали проблема е твой
а на теб паметник ще издигна нали ти бях обещала ...........твоето неудовлетворение от мястото което заемаш в обществото въпреки ,че си завършил СУ е просто .....абе за мен е смешно ,но нали проблема е твой
- донна2
Защо намесихме изобщо ХАГСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ГРАЖДАНСКИТЕ АСПЕКТИ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ОТВЛИЧАНЕ НА ДЕЦА? Кого ще отвличат, бе братче?!
Случаят определно ще се реши на база на други нормативни актове, поне аз така си мисля.
Случаят определно ще се реши на база на други нормативни актове, поне аз така си мисля.
- случаен
Хагската конвенция намесихме след коментара на Латина по-горе , и защото е желателно в декларацията да е записан текст с който родителя дава съгласие детето му да живее в чужбина последното с оглед избягване производството по конвенцията
цитирам коментара на колежката
Автор: latina (---.bol.bg)
Дата: 03-09-04 17:24
А Вие знаете ли колко родители са извели децата си без съгласието на другия родител и по този начин го лишават от правото да вижда детето си и да се грижи за него. Не казвам, че и Вашият случай е такъв, но помислете.
цитирам коментара на колежката
Автор: latina (---.bol.bg)
Дата: 03-09-04 17:24
А Вие знаете ли колко родители са извели децата си без съгласието на другия родител и по този начин го лишават от правото да вижда детето си и да се грижи за него. Не казвам, че и Вашият случай е такъв, но помислете.
- донна2
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|