Съгласно чл.42 от ЗАдв. всеки адвокат има право да поддържа Интернет страница съдържаща професионална информация. По отношение на клиентите, това са техни референции дадени за нас.
Съгласно чл.8, ал.2 от ЕКА адвокатът може да предоставя информация за професионалната си дейност чрез различни средства за масово осведомяване, електронни средства за комуникация или по друг начин.
На “колегите” само ще кажа, че аз за разлика от много колеги тук НЕ набирам клиенти от Интернет. Форума е за взаимопомощ, и за разлика от вас когато давам отговор заставам с целия си авторитет и с името си, а не стоя зад анонимни псевдоними. Именно поради пишещи като вас, голяма част от ценните хора тук спряха да посещават форума, отвратени от злобата на “колеги”, които освен да въвеждат в заблуждение питащите с некомпетентни съвети и да злобеят нищо друго не правят. Ако имате да кажете нещо по темата направете го, ако ли не просто не разводнявайте форума с избиване на комплекси.
Платете си да ви направят и на вас сайт и следващия път когато давате отговор на правен въпрос, заложете името и авторитета си, и се подпишете с истинското си име в темата. Колкото до клиентите, пожелавам ви един ден, когато имате ваш персонален сайт да имате кой да ви даде положителни референции!
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
За бащинството на дете по време на брак
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
57 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: С това за мен темата е изчерпана...
gery написа:Съгласно чл.42 от ЗАдв. всеки адвокат има право да поддържа Интернет страница съдържаща професионална информация. По отношение на клиентите, това са техни референции дадени за нас.
Съгласно чл.8, ал.2 от ЕКА адвокатът може да предоставя информация за професионалната си дейност чрез различни средства за масово осведомяване, електронни средства за комуникация или по друг начин.
На “колегите” само ще кажа, че аз за разлика от много колеги тук НЕ набирам клиенти от Интернет. Форума е за взаимопомощ, и за разлика от вас когато давам отговор заставам с целия си авторитет и с името си, а не стоя зад анонимни псевдоними. Именно поради пишещи като вас, голяма част от ценните хора тук спряха да посещават форума, отвратени от злобата на “колеги”, които освен да въвеждат в заблуждение питащите с некомпетентни съвети и да злобеят нищо друго не правят. Ако имате да кажете нещо по темата направете го, ако ли не просто не разводнявайте форума с избиване на комплекси.
Платете си да ви направят и на вас сайт и следващия път когато давате отговор на правен въпрос, заложете името и авторитета си, и се подпишете с истинското си име в темата. Колкото до клиентите, пожелавам ви един ден, когато имате ваш персонален сайт да имате кой да ви даде положителни референции!
Поздравявам Ви за позицията, Гери!
- protekta
- Потребител
Към Гери и Ани
И аз те поздравявам, Гери! Бъди все така честна и открита в позицията си, не обръщай внимание на злобарите!
А към, Ани - "Разните чиновници и чиновнички" са хора като всички нас, работят за насъщния и не заслужават такова пренебрежително отношение. Колкото до това дали гледат и знаят кой на кого е баща, брачен или не, това им е работата. ГРАО в общините разполаг с локална и национална база данни за населението и могат всичко и за всекиго да видят. Ани, в болницата не издават актове за раждане. Те се издават в общината/ГРАО/ по месторождението на детето. Срок-7 дни. През този период бащата, ако не е съпруг на майката, подава пред длъжностното лице по гражданско състояние нотариално заверена декларация/заявление/ за припоознаване и тогава се вписва в акта за раждане като баща.
А към, Ани - "Разните чиновници и чиновнички" са хора като всички нас, работят за насъщния и не заслужават такова пренебрежително отношение. Колкото до това дали гледат и знаят кой на кого е баща, брачен или не, това им е работата. ГРАО в общините разполаг с локална и национална база данни за населението и могат всичко и за всекиго да видят. Ани, в болницата не издават актове за раждане. Те се издават в общината/ГРАО/ по месторождението на детето. Срок-7 дни. През този период бащата, ако не е съпруг на майката, подава пред длъжностното лице по гражданско състояние нотариално заверена декларация/заявление/ за припоознаване и тогава се вписва в акта за раждане като баща.
- селина
- Т. Бонева
Anonymous написа:Искам да попитам, тея в ГРАО правят ли проверка дали жената е омъжена.
Въобще не ги и питай, там май са събрани "от кол и въже"..или по роднински връзки
...Първо записали, че съпругата ми е по народност БГ, а тя е рускиня а сме им представили сума ти документи!! А сега дъщерята когато / след като бяха и дали на 2 пъти лична карта и международен паспорт / си взе и руски паспорт и отидох да го обявя при тях ми заявиха, че ДЪЩТЕРЯ МИ НЕ Е БЪЛГАРСКА ГРАЖДАНКА !!! НИЩО ЧЕ Е РОДЕНА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ И ЦЯЛ ЖИВОТ ЖИВЕЕ И УЧИ ТУК..
- гост+
Re: Няма как да стане тая дето я мислиш!!!
gery написа:Гледай сега душко (съвсем добронамерено и мило), тези в ГРАО имат чудесен архив и чудесни актове за раждане и гражданско състояние. Което означава, че като се роди детенце те виждат кои са баща му и майка му, дали се намират в брак и ако не се намират в брак, дали пък случайно имат развод. Ако имат развод гледат съобщенията за прекратен брак (което се изпраща служебно от брачно), виждат на коя дата е прекратен същия и правят проста сметка изминали ли са или не прословутите 300 дни от бракоразвода. Аз поне така знам, че работят...
Ако ме питаш конкретно за казуса ти аз виждам нещата така:
Ражда се детенце. В акта му се вписва съпругът и. Твоята хубавица завежда иск за оспорване на бащинство и съединява с него иска за установяване на бащинство. В този случай, аз повечето пъти успявам да спестя кръвно-груповата и да мина само с АГ. Е не винаги де... ама късмет както се казва.
Ако пък клиента ти е таткото (по документи, за който важи презумпцията) след раждането завежда иск за оспорване на бащинството си...
Срока е едногодишен за майката тече от раждането, за бащата от узнаването!
Биологичния баща няма никакво право да оспорва произхода.
Гери, бъркаш се... Ще имат тази информация само ако им е предоставена - в случая визирам бракоразводното решение
Мои роднина рочинал 1998 г по техния "чудесен архив " се водеше като женен до миналата година въпреки развода си още през 1992 г
- Гост
Re: С това за мен темата е изчерпана...
gery написа:Съгласно чл.42 от ЗАдв. всеки адвокат има право да поддържа Интернет страница съдържаща професионална информация. По отношение на клиентите, това са техни референции дадени за нас.
СТИСКАМ ТИ РЪКАТА !!! за "Форума е за взаимопомощ, и за разлика от вас когато давам отговор заставам с целия си авторитет и с името си, а не стоя зад анонимни псевдоними"...
- vassiko+
припознаване
Казвам го от личен опит, поради което споменавам и точни данни. С таткото на дъщеря ми живеем "на семейни начала" (много неприятен израз). Дъщеря ми се роди в Шейново миналата година. На втория -третия ден след раждането с тати отидохме в "подземието" на болницата, за да впишем данните, необходими за издаването на акт за раждане. Попитаха го дали ще припознае детето, той каза: Да и попълнихме необходимите формуляри. Това беше цялата процедура - никакви нотариуси и никакви проблеми.
- epi
Na poslednia kazus
Ne moje pretendirashtia da e bashta koito ne e saprug na maikata da bade vpisan kato bashta.Prezumptsiata za bashtinstvo ne e oborena.Pri nali4ie na titul za abshtinstvo niama kak administratsiata da vpishe kato bashta niakoi drug koito tvardi neshto si.Bashta na deteto e tozi kogoto braka poso4i.Bez zna4enie 4e sapruzite sa "V protses na razvod".Kakto si se razvejdat -taka i nikoga moje da nese razvedat.Niama vliazlo v sila sadebno reshenie.No dori i da imashe ako ne sa istekli 300 dni ot prekratiavaneto na braka i badeshtata maika ne vstapi v nov brak predi rajdaneto na deteto -to togava administratsiata pak shte vpishe sapruga/bivshia saprug kato bashta na deteto.Takav e zakona i ne mi kazvaite 4e ne e spravedliv zashtot otova si e printsip ot Rimsko vreme.Ako oba4e maikata ili saprugat i reshat biha mogli da osporvat bashtinstvoto.V slu4ai 4e ima vliazlo reshenie na sada s koeto iska za osporvane na bashtinstvot oe uvajen-togava ve4e moje pretendirashtia za abshtinstvo da pripoznae deteto/ili da se vodi isk za ustanoviavane na bashtinstvo
Ne moje pretendirashtia da e bashta koito ne e saprug na maikata da bade vpisan kato bashta.Prezumptsiata za bashtinstvo ne e oborena.Pri nali4ie na titul za abshtinstvo niama kak administratsiata da vpishe kato bashta niakoi drug koito tvardi neshto si.Bashta na deteto e tozi kogoto braka poso4i.Bez zna4enie 4e sapruzite sa "V protses na razvod".Kakto si se razvejdat -taka i nikoga moje da nese razvedat.Niama vliazlo v sila sadebno reshenie.No dori i da imashe ako ne sa istekli 300 dni ot prekratiavaneto na braka i badeshtata maika ne vstapi v nov brak predi rajdaneto na deteto -to togava administratsiata pak shte vpishe sapruga/bivshia saprug kato bashta na deteto.Takav e zakona i ne mi kazvaite 4e ne e spravedliv zashtot otova si e printsip ot Rimsko vreme.Ako oba4e maikata ili saprugat i reshat biha mogli da osporvat bashtinstvoto.V slu4ai 4e ima vliazlo reshenie na sada s koeto iska za osporvane na bashtinstvot oe uvajen-togava ve4e moje pretendirashtia za abshtinstvo da pripoznae deteto/ili da se vodi isk za ustanoviavane na bashtinstvo
- neznaiko
Вече съм го казвала в този форум, но нека пак: по някой път ГРАО не е в час! Знам за няколко случая, в които отиват при тях майката, съпругът и и биологичният баща, декларират там нещо си и в акта за раждане като баща бива вписан биологичният баща. Нищо, че бащинството на съпруга не е оспорено.
Хората ще си мислят, че всичко около бащинството е наред, докато един ден не се окаже, че не е. Когато някой се усети, че е станала грешка при издаването на акта за раждане. Това може и никога да не се случи и отразеният там произход да минава за верен и през целия живот на лицето. Но ако се случи някой да забележи грешката? По повод някое съдебно дело например. Актът и удостоверението за раждане не могат да заместят реда за установяване на произход, предвиден в СК. И дотогава ще са изтекли всички срокове за оспорване на бащинството. Знам, че изтеклия едногодишен срок на практика го преодоляват, като съпругът предяви иск и твърди, че наскоро е научил за раждането. Но дали е сигурно, че това винаги ще стане, когато се наложи? Ами ако това е след години и съпругът на майката е починал през това време?
Хората ще си мислят, че всичко около бащинството е наред, докато един ден не се окаже, че не е. Когато някой се усети, че е станала грешка при издаването на акта за раждане. Това може и никога да не се случи и отразеният там произход да минава за верен и през целия живот на лицето. Но ако се случи някой да забележи грешката? По повод някое съдебно дело например. Актът и удостоверението за раждане не могат да заместят реда за установяване на произход, предвиден в СК. И дотогава ще са изтекли всички срокове за оспорване на бащинството. Знам, че изтеклия едногодишен срок на практика го преодоляват, като съпругът предяви иск и твърди, че наскоро е научил за раждането. Но дали е сигурно, че това винаги ще стане, когато се наложи? Ами ако това е след години и съпругът на майката е починал през това време?
- Мира
Към Мира
Изпрати един такъв случай в прокуратурата да образуват наказателно дело срещу служител на ГРАО и следващия път няма да имате проблеми.
- neznaiko
Re: припознаване
epi написа:Казвам го от личен опит, поради което споменавам и точни данни. С таткото на дъщеря ми живеем "на семейни начала" (много неприятен израз). Дъщеря ми се роди в Шейново миналата година. На втория -третия ден след раждането с тати отидохме в "подземието" на болницата, за да впишем данните, необходими за издаването на акт за раждане. Попитаха го дали ще припознае детето, той каза: Да и попълнихме необходимите формуляри. Това беше цялата процедура - никакви нотариуси и никакви проблеми.
Epi, всичко което си описала е така, но защото ти не се намираш в законен брак с друго трето лице. Ако таткото не го припознае пред компетентното длъжностно лице в болницата остава вторият вариант, който е с нот. декларация. Двете неща са коренно различни, имам предвид за раждане на дете от законен брак и за раждане на дете с родители, които живеят на съпружески начала.
- gery
- Потребител
припознаване
Със сигурност си права! Има огромна разлика - реших да се включа към първия казус (с който започва темата), в който майката е неомъжена и ражда дете от женен татко. Може би не съм разбрала правилно нещата, но си мисля, че точно в тази хипотеза не се налага да се изготвя нотариално заверена декларация преди раждането на детето, щом парите за нея могат да бъдат спестени. И наистина, в случай че майката беше омъжена нещата щяха да бъдат доста по-различни.
- epi
Re: припознаване
epi написа:Със сигурност си права! Има огромна разлика - реших да се включа към първия казус (с който започва темата), в който майката е неомъжена и ражда дете от женен татко. Може би не съм разбрала правилно нещата, но си мисля, че точно в тази хипотеза не се налага да се изготвя нотариално заверена декларация преди раждането на детето, щом парите за нея могат да бъдат спестени. И наистина, в случай че майката беше омъжена нещата щяха да бъдат доста по-различни.
Може и с, може и без нот.заверена декларация, зависи таткото в кой момент ще се осъзнае, че иска да е татко!
Ако е по-късно, ще прежали 3 лв. за заверка на подписа
- gery
- Потребител
Към Незнайко
Аз проблеми нямам, просто се случайно научавах - от документите, които са стигали до мен, или от колежка, в единия случай, или от думите на самите хора, в друг случай, че нищо не са оспорвали в съда.
Не е да са го оспорвали и да не помнят: гледаш удостоверение за раждане, издадено дни след раждането на детето. Гледаш и решение за развод на майката, постановено след раждането. Не знам дали при развод съдът служебно проверява какви деца има от брака; във всеки случай в решението не пишеше за въпросното дете. Бракът пък е сключен години преди това. Сега съжалявам, че не си ги снимах.
Не виждам - без, естествено, да съм в час с всеки отделен състав от НК - какво престъпление може да бъде неволното неправилно съставяне на акт за раждане. В общината просто не са били в час, това е всичко.
Мисълта ми беше някой да не си мисли, че проблемът му е 100% решен, ако случайно са му съставили подобен акт за раждане (защо да няма още такива актове).
Не е да са го оспорвали и да не помнят: гледаш удостоверение за раждане, издадено дни след раждането на детето. Гледаш и решение за развод на майката, постановено след раждането. Не знам дали при развод съдът служебно проверява какви деца има от брака; във всеки случай в решението не пишеше за въпросното дете. Бракът пък е сключен години преди това. Сега съжалявам, че не си ги снимах.
Не виждам - без, естествено, да съм в час с всеки отделен състав от НК - какво престъпление може да бъде неволното неправилно съставяне на акт за раждане. В общината просто не са били в час, това е всичко.
Мисълта ми беше някой да не си мисли, че проблемът му е 100% решен, ако случайно са му съставили подобен акт за раждане (защо да няма още такива актове).
- Мира
kam Mira
Kakvo zna4i v Obshtinata prosto ne sa v 4as? Prosot da si 4etat zakona.Savsem iasno im e zapisano. A tova 4e niakoi e reshil da si pravi kakvoto si iska ne ozna4ava 4e se osvobojdava ot nakazatelna otgovornost.V krai na smetka se sastavia ofitsialen dokument s neviarno sadarjanie. I taak ili ina4e Grao triabav da si sledi koi e jenen i koi nejenen za da znae kogo da vpishe za bashta. To ako mojeshe daka samo s edna pismenna deklaratsia dadena ot Filankishiata za kakvo izobshto govorim.V krai na smetka GRAO ne sa samo prepisva4i na tova koeot im deklarirat a triabva da slediat dali zakona e spazen
- neznaiko
57 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|