Iskam da se izvinia, che ne moga da pisha na kirilica, no majat mi ne dava da instalirame na computera programata. No ne za tova pitam.
Sled psihologicheski tormoz saprugat mi otkazva az i deteto mi, koeto osven nemska e i BG grajdanka, da posetim rodninite v BG (jiveem v Germania).
Sega plashi, che shtial da izdeistva ot prokuror zabrana (einstweilige verfuegung se kazva tuk) deteto da napuska Germania pod predlog, che sam shtiala da go otvleka v BG. No tia e vse pak i Bg grajdanka. Ima li nachin po Bg zakonodatelstvo i kak da se deistva, ako tazi zabrana naistina vleze v sila? Vse pak po moiata logika moje li da se zadarja nasila grajdanin i na druga darjava?
I oshte neshto: cheta tuk, kak niakoi jeneni v chujbina, uspeli da se razvedat v BG. mOje li tova da se napravi po nasheto zakonodatelstvo? i kak?
Mnogo se izviniavam za latinicata i bih se radvala na vseki savet, zashtoto sam mnogo pritesnena i obezverena.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 06:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
moga li da reagiram na vazprepiatstvane poseshtenia v BG
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
за развода...
... да допустимо е и е възможно, дори и докато сте в Германия да бъдат подготвени документите ви за развод в България, но ще е необходимо изрично пълномощно в този смисъл, което ще трябва да бъде заверено в съответното посолство на Р.България.
Трябва да уточните все пак дали брака е сключен в България или в Германия, и дали в последния случай същия е отразен в България. Ако не е отразен в България, вие напрактика не се водите омъжена тук.
По отношение на тази заповед е хубаво да се консултирате с колега в Германия, занимаващ се с въпросите на семейното право.
Към колегата (Гост), моля да не забравя, че форума е за взаимопомощ и тук се оказва правна помощ безвъзмездно и идеята е не да си набира клиенти, а да каже нещо конкретно по темата.
Трябва да уточните все пак дали брака е сключен в България или в Германия, и дали в последния случай същия е отразен в България. Ако не е отразен в България, вие напрактика не се водите омъжена тук.
По отношение на тази заповед е хубаво да се консултирате с колега в Германия, занимаващ се с въпросите на семейното право.
Към колегата (Гост), моля да не забравя, че форума е за взаимопомощ и тук се оказва правна помощ безвъзмездно и идеята е не да си набира клиенти, а да каже нещо конкретно по темата.
- gery
- Потребител
Ako te tormosi maja ti ,ima v germania Frauenhaus.Tam mojesh da jiveesh s deteto dokato se isiasniat neshtata ti.Pitai v beziksamt ili potarsi adresi v internet.Tam shte ti urediat besplatna konsultazia s nemski advokat,sashto mojesh da poiskash Prozeskostenhilfe.Poiskai podkrepa ot Jugentamt.Ima i drugi nachini.
- schuermann
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|