начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

iskam da vi popitam

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

iskam da vi popitam

Мнениеот element98 » 21 Сеп 2005, 14:10

Mojata du6terja nasledi nedvigim imot-koeto e darenie na nejnijat ba6ta,no s ve6to pravo na polzvane i davane pod naem ot daritelkata,a imenno negovata majka.Du6terja mi pridobiva tozi imot sled smurtta na ba6ta i.As njamam brak s nego,vodja se samotna majka i njamam gili6te na moe ime.Iskam da vi popitam.Sled kato du6terja mi e nasledila tazi garsioniera,kojato se dava pod naem,ot nejnata baba,kakva e verojatnosta as da moga da go polzvam tova gili6te,kato s neja ne sme v dobri otno6enija?Blagodarja Vi za suvetite,koito 6te mi dadete.
element98

Мнениеот Гост » 21 Сеп 2005, 15:14

станете наемател на бабата
Гост

Мнениеот element98 » 21 Сеп 2005, 18:10

Kak da i stana naematel sled kato tova gili6te e na du6terja mi,a as sum samotna majka!I ne moga da razbera kakva e tazi organizazija za zakrila na deteto,sled kato njama zakon to4no po takiva problemi kato tozi.Zna4i tova dete trjabva da givee,raste i nakraja da kaga da izrasne na ulizata za tova,4e njama zakoni koito da sa v tjaxna polza-tova li da razbiram!?
element98

Мнениеот гост » 22 Сеп 2005, 16:11

Дъщеря Ви е собственик на т.нар. гола собственост и трябва да се съобразите с учредените права, но първото. което се сещам е да продадете имота/стига да има желаещ да го купи/, може и да го ипотекирате за заем и да си купите нещо друго и да си купите нов с парите и да живеете в него.
гост

.....

Мнениеот element98 » 22 Сеп 2005, 16:40

Opitax se da prodam imota,no ponege e s ve6to pravo na polzvane trjabva da imam suglasieto na dariteja,a ne go polu4avam,za6toto tja go dava pod naem,a ot zakrila na deteto ne mogat da ja pritisnat,za6toto njama zakon kojto da e v polza na deteto.Iskam da Vi popitam ne6to.Sled kato tja dava imota pod naem i deteto ne polu4ava ni6to ot nego,ima li njakakuv zakon v za6tita na sira4eta za da moge da polu4ava poluvineta ot naema ili tova e nevazmogno po zxakon?Blagodarja Vi predvaritelno.
element98

Re: .....

Мнениеот Гост » 23 Сеп 2005, 09:41

element98 написа:Opitax se da prodam imota,no ponege e s ve6to pravo na polzvane trjabva da imam suglasieto na dariteja,a ne go polu4avam,za6toto tja go dava pod naem,a ot zakrila na deteto ne mogat da ja pritisnat,za6toto njama zakon kojto da e v polza na deteto.Iskam da Vi popitam ne6to.Sled kato tja dava imota pod naem i deteto ne polu4ava ni6to ot nego,ima li njakakuv zakon v za6tita na sira4eta za da moge da polu4ava poluvineta ot naema ili tova e nevazmogno po zxakon?Blagodarja Vi predvaritelno.

Вижте, всичко опира до това, че веднъж учредено, това вещно право на ползване се погасява или с изтичане на срока (ако е срочно), или със смъртта на титуляра (ако е пожизнено, както предполагам), или с отказа на същия този титуляр (прави се с нотариална заверка на подписа и вписване в Службата по вписванията). Съветът да ипотекирате жилището едва ли ще сработи, доколкото познавам практиката на банките. Те искат имот без тежест. Да го продадете - също е трудно, защото кой ще купи гола собственост, за която са Ви обяснили по-горе? Ако това жилище беше т.нар. "семейно жилище" (справка - Семейния кодекс), би било друго. В случая просто покойният баща на детето Ви е бил недалновиден. Съжалявам да го кажа.
Гост

Назад към Семейни казуси