здравейте колеги.
Видях случйно този сайт и бях приятно изненадана,че вече между колегите можем да си разизкваме казуси и да търсим правилното решение на проблемите, които изникват по време на разрешаването им.То се знае, че повече глави мислят по-добре. И затова имам молба за помощ.
По съдебен ред бе установен произход от баща на две деца. Бащата е починал и от предишен брак той е оставил едно дете. Следващата крачка е децата на моята клинтка е да получат полагаемата част от наследството. Чудя се какво е по-добре да се направи: възтановяване на запазената част от наследството или съдебна делба, което разбира се е дълъг и неприятен процес. Имам опасенията, че бившата съпруга е побързала да се разпореди с наследството на сина си веднага като е разбрала за образуването на делото за произход.
Ще се радвам да ми помогнете.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
proizhod i nasledstvo
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Не Ви пречи да търсите запазена част в рамките на производството по съдебна делба. Проблемът е, че ако имате възмездно отчуждаване на имуществото от наследствената маса, следва да тръгнете по доста трънлив път със съмнителен успех - да доказвате, че всъщност възмездна сделка няма, а е извършено прикрито дарение (защото обичайно тези възмездни сделки все пак са между роднини) и тогава също ще можете да търсите запазена част, стига тя да е накърнена с безвъзмездно разпореждане.
А по повод на форума - той си съществува отдавна. Няколко години влизах много рядко тук, но напоследък проявявам по-голям интерес.
А по повод на форума - той си съществува отдавна. Няколко години влизах много рядко тук, но напоследък проявявам по-голям интерес.
- Гост
Благодаря за съвета. Но все си мисля, че има и по-лесен път в случай на възмездно отчуждаване от наследствената маса. Те са се разпоредели с имущество без съгласие на останалите съсобственици и смятам, че мога да поискам разваляне на сделките или възстановяване на полагаемата част от сумата, която са получили при "покупко - продажбата". Греша ли?
- keitе
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|