начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

наследство- ???

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследство- ???

Мнениеот m.v. » 04 Ное 2005, 19:00

Кой е начинът приживе баща ми да прехвърли апартамент който му е наследствен, от две години е вдовец и е устроиол сина си. Желае да прехвърли на дъщеря си, но след смърта си да не бъде оспорван,или да се предяват претенции от сина или от страна на съпруга. При прехвърлянето ще си запази пожизнено право на живот до смърта си в апартамента.
m.v.

Мнениеот Гост » 04 Ное 2005, 19:08

покупко-продажба със запазено право на ползване
Гост

iСемейни казуси

Мнениеот m.v. » 05 Ное 2005, 10:20

Благодаря сърдечно на човека който се е отзовал да ми отговори. Тук съм след като направих в
m.v.

Семейни казуси

Мнениеот m.v. » 05 Ное 2005, 10:34

Извинете. Тук съм след като направих няколко платени консултаций, но получих различна противоречаща информация освен тази да бързам заради вдигането на данъчните оценки на жилищата.Ако направя покупко-продажба по време на брака нали и съпругът ми ще има право в/у това жилище. Искаме да го избегнем, както и оспорването от страна на брат ми.Благодаря предварително на Всеки който се ангажира с отговор.
m.v.

Мнениеот хдйфйфй » 06 Ное 2005, 18:13

Вие искате и вълка сит и агнето цяло :)
Като ви пехвърлят собствеността на имота с покупко-продажба, съпруга ви трябва да дойсе при нотариуса и в котариалния акт да отбележите, че купувате имота с ваши лични средства по смисъла на чл. 20 от СК, като съпоругът Ви се подпише в нотариалния акт, че посоченото е точно така и имота става изключителна ваша собственост.
хдйфйфй

Мнениеот СВЕТИ ПЕТЪР » 06 Ное 2005, 23:08

АКО СИ ЗАПАЗИ ПРАВОТО НА ЖИВОТ ЩЕ СТАНЕ БЕЗСМЪРТЕН И НЯМА ДА ИМА НУЖДА ДА ГО ПРОДАВА СЕГА,КЪДЕ ЩЕ ЖИВЕЕ ЧОВЕЧЕЦЪТ???
СВЕТИ ПЕТЪР

Семейни казуси- наследство???

Мнениеот ЗЕВС » 07 Ное 2005, 10:33

Много по-лесно е да откриваш грешки, отколкото да покажеш компетентност.Ценността на човека не се мери, според неговото образование, а според неговото възпитание.
ЗЕВС

Назад към Семейни казуси