начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

установяване на произход от бащата

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

установяване на произход от бащата

Мнениеот мери » 14 Ное 2005, 15:10

В акта за раждане на детето фигурира само майката, а бащата е неизвестен. В действителност същият е грък, който живее в Гърция, но не желае детето. Как да установя , че той е бащата и да му потърся издръжка, като той не желае да ме чува, да вижда детето и по никакъв начин няма да съдейства при едно евентуално дело, нито пък ще даде сравнителен материал за експертизи. Какво да правя? Възможно ли е само със свидетели и АГ експертиза да постигна резултат - т.е. да докажа, че той е баща на детето. Притеснявам се и за призоваването му. Колеги, имате ли опит в тази насока?
мери

Мнениеот Гост » 14 Ное 2005, 20:36

Само със свидетели няма да стане. Трябва дело за установяване на бащинство и ДНК експертиза. Ако не дойде да даде материал, още по-добре, ще се приеме задоказано бащинството от него. Но за завеждане на този иск има срокове, внимавайте да не ги изпуснете. и отидете при адвокат.
Гост

Е стига с това...

Мнениеот gery » 14 Ное 2005, 23:48

... ДНК! И с кръвно-групова се минава + акушеро-гинекологична! Въпросът е, че в този случай няма как да се вземе кръв за анализ.
Виж в конкретната ситуация ще ви трябват поне 2 свидетели, може да се опитате да го задължите да отговаря по чл.114 от ГПК. Всъщност няма какво да се лъжем зависи, кой ще гледа делото! За СГС 7 св. мога да ви кажа, че установяването на произход не минава без кръвно-групова, виж оспорването минава, особено ако има признание на ответника. Зависи от казуса, но да ви кажа честно колега не съм особен оптимист по казусът ви, а и ако се мине през ДВ съвсем...
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 15 Ное 2005, 17:21

Гери, в съда в моя град ДНК експертиза не се изисква само, ако ответникът по случайност си признае, че е баща. Даже и акушеро-гинекологична експертиза казват, че не е необходимо. Относно оптимизма-мисля, че ако майката знае адреса на ответника в чужбина няма да стане нужда за ДВ.
Гост

Колега...

Мнениеот gery » 15 Ное 2005, 18:24

... значи по дела за произход винаги назначават ДНК при вас, така ли? Хм, тук да ви кажа честно ДНК почти не се иска, да не кажа че въобще не се правят по тези дела. Е да има ДНК, когато някой колега се явява за първи път, няма опит с такива дела и си мисли, че друго не може да поиска...
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 16 Ное 2005, 13:34

.....просто съдията, когато почнеш да искаш друга експертиза и свидетели, ти казва направо:"колега, нали знаете практиката на състава-трябва ДНК"........
Гост

Мнениеот gery » 16 Ное 2005, 13:42

Колега, ако не е тайна :mrgreen: , кой ОС е това?
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 16 Ное 2005, 13:42

Ответникът ако ще си признава, по-добре направо да припознае детето. По-лесно ще е.
Гост

Не мислите...

Мнениеот gery » 16 Ное 2005, 13:44

... в правилната посока! Как ще припознаете дете, което има установен произход - родено в брак, но заченато от трето лице, респективно родено до 300 дни от прекратяване на бракът!
gery
Потребител

Съвсем в правилната мисля ;-)

Мнениеот Гост » 16 Ное 2005, 13:53

"Ответникът да си признае, че е баща" означава, че имаме един ответник, за когото другата страна иска от съда да признае, че е баща.
Т.е. дете с неизвестен баща и заведено дело за установяване на бащинство, а не за оспорване.
Гост

Re: Съвсем в правилната мисля ;-)

Мнениеот gery » 16 Ное 2005, 17:24

Anonymous написа:"Ответникът да си признае, че е баща" означава, че имаме един ответник, за когото другата страна иска от съда да признае, че е баща.
Т.е. дете с неизвестен баща и заведено дело за установяване на бащинство, а не за оспорване.

Колега, не четете внимателно. Вижте какво съм написала по-горе „...виж оспорването минава, особено ако има признание на ответника.” Бъркате двата иска! Ответник тук (визираното от мен предположение) е съпругът на майката, който НЕ е баща на детето! Майката също може да оспори бащинството на съпругът си!
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 16 Ное 2005, 18:32

Аз говорех за това:

Гери, в съда в моя град ДНК експертиза не се изисква само, ако ответникът по случайност си признае, че е баща

Нищо, де - разбрахме се.
Гост

Мнениеот Гост » 16 Ное 2005, 18:35

П.П. Хич не е приятно да ти кажат, че бъркаш неща, които не бъркаш. :P
Гост

Назад към Семейни казуси