- Дата и час: 30 Ное 2024, 08:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
установяване на произход от бащата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
установяване на произход от бащата
В акта за раждане на детето фигурира само майката, а бащата е неизвестен. В действителност същият е грък, който живее в Гърция, но не желае детето. Как да установя , че той е бащата и да му потърся издръжка, като той не желае да ме чува, да вижда детето и по никакъв начин няма да съдейства при едно евентуално дело, нито пък ще даде сравнителен материал за експертизи. Какво да правя? Възможно ли е само със свидетели и АГ експертиза да постигна резултат - т.е. да докажа, че той е баща на детето. Притеснявам се и за призоваването му. Колеги, имате ли опит в тази насока?
- мери
Е стига с това...
... ДНК! И с кръвно-групова се минава + акушеро-гинекологична! Въпросът е, че в този случай няма как да се вземе кръв за анализ.
Виж в конкретната ситуация ще ви трябват поне 2 свидетели, може да се опитате да го задължите да отговаря по чл.114 от ГПК. Всъщност няма какво да се лъжем зависи, кой ще гледа делото! За СГС 7 св. мога да ви кажа, че установяването на произход не минава без кръвно-групова, виж оспорването минава, особено ако има признание на ответника. Зависи от казуса, но да ви кажа честно колега не съм особен оптимист по казусът ви, а и ако се мине през ДВ съвсем...
Виж в конкретната ситуация ще ви трябват поне 2 свидетели, може да се опитате да го задължите да отговаря по чл.114 от ГПК. Всъщност няма какво да се лъжем зависи, кой ще гледа делото! За СГС 7 св. мога да ви кажа, че установяването на произход не минава без кръвно-групова, виж оспорването минава, особено ако има признание на ответника. Зависи от казуса, но да ви кажа честно колега не съм особен оптимист по казусът ви, а и ако се мине през ДВ съвсем...
- gery
- Потребител
Колега...
... значи по дела за произход винаги назначават ДНК при вас, така ли? Хм, тук да ви кажа честно ДНК почти не се иска, да не кажа че въобще не се правят по тези дела. Е да има ДНК, когато някой колега се явява за първи път, няма опит с такива дела и си мисли, че друго не може да поиска...
- gery
- Потребител
- Гост
Не мислите...
... в правилната посока! Как ще припознаете дете, което има установен произход - родено в брак, но заченато от трето лице, респективно родено до 300 дни от прекратяване на бракът!
- gery
- Потребител
Съвсем в правилната мисля ;-)
"Ответникът да си признае, че е баща" означава, че имаме един ответник, за когото другата страна иска от съда да признае, че е баща.
Т.е. дете с неизвестен баща и заведено дело за установяване на бащинство, а не за оспорване.
Т.е. дете с неизвестен баща и заведено дело за установяване на бащинство, а не за оспорване.
- Гост
Re: Съвсем в правилната мисля ;-)
Anonymous написа:"Ответникът да си признае, че е баща" означава, че имаме един ответник, за когото другата страна иска от съда да признае, че е баща.
Колега, не четете внимателно. Вижте какво съм написала по-горе „...виж оспорването минава, особено ако има признание на ответника.” Бъркате двата иска! Ответник тук (визираното от мен предположение) е съпругът на майката, който НЕ е баща на детето! Майката също може да оспори бащинството на съпругът си!
- gery
- Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|