колеги, бихте ли ми казали каква е процедурата по осиновяване и какви документи се изискват и в какви срокове приключват нещата ...
става дума за осиновяване от съпруга на майката , като бащата е вече починал;
детето има навършени 14г.
интересува ме какви документи да приложим към молба - освен акт за раждане на детето, смъртния акт на бащата, нотариално заверено съгласие на майката и някаква декл-я по чл. 54 , че съгласието не е подбудено от материален интерес ..
предварително благодаря!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРОЦЕДУРА по ОСИНОВЯВАНЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ПРОЦЕДУРА по ОСИНОВЯВАНЕ
Свидетелство за съдимост на осиновителя, характеристика от Районния инспектор, някакъв документ, че същият работи и има доходи, документ, че имат жилище или поне къде да живеят, много важно - Удостоверение за сключен граждански брак и преписи за ОССП. В конкретния случай процедурата е значително улеснена и приключва сравнително бързо: едно-две съдебни заседания, стига да не излезе нещо непредвидено и в зависимост от натовареността на графика на съдебния състав. Участва задължително прокурор и представител на ОССП, който изготвя социален доклад и дава мнение. Поне при нас тия дела минават значително лесно. Успех!
- shveda
- Потребител
много благодаря ...
задължена съм ти, ели ... :)
а можеш ли да ми кажеш нещо повече за районния инспектор ??? - молба ли до него да подадем или направо да го търсим в общината ...и за колко време ще ще изготви тази характеристика ...
задължена съм ти, ели ... :)
а можеш ли да ми кажеш нещо повече за районния инспектор ??? - молба ли до него да подадем или направо да го търсим в общината ...и за колко време ще ще изготви тази характеристика ...
- MrPumkin
На първо засдседание съдат служебно конституира ОССП като стрна в процеса и задължава ОССП да изготви социален доклад, за осиновителите, като в него се отбелязва-социалната среда на кандидат-осиновителите, битовите условия в които живеят, доходите им, мнението на обществото / разбирай буквално разпитват съседите/, дали детето приема осиновителите си ако живее при тях за свои родители, ефекта на осиновяването върху детето. По принцип в този случай няма да има проблеми.
- piri111
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|