начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

jilishte predi braka

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

jilishte predi braka

Мнениеот mihaela » 25 Мар 2002, 19:38

Sys bydeshtia mi syprug uspiahme da syberem pari ot blizki i iskame da si kupim jilishte, veche imame izgodno predlojnie i ne ni se iska da go propusnem, no oshte niamame brak. Vyprosa mi e kakvo moga da napravia, za da sym sigurna che ako neshtata ne potrygnat, shte moga da razchitam na moia dial, nali zaedno shte vryshtame parite, to si e obshto. Moje li da go zapishem na 2-te imena - moeto i negovoto i tova li e edinstvenia variant? blagodaria
mihaela
Нов потребител

RE: jilishte predi braka

Мнениеот ivelin » 26 Мар 2002, 13:24

Да, придобийте жилището като съсобственост - нотариалният акт ще е на името на двамата и в него ще е псочено кой какъв дял получава. Ако тръгнете да се делите някой ден (независимо дали междувременно сте сключили брак или не) ще трябва да делите и жилището, което няма да бъде нито много лесно, нито много приятно, но е по-добър вариант от това единият от вас да остане и без пари, и без жилище. Като алтернатива - изчакайте да сключие брак и тогава подписвайте договора за покупко-продажба. Тогава на чието и име да купите жилището, то автоматично ще стане съпружеска имуществена общност и ше бъде общо за двамата.
ivelin
Нов потребител

Назад към Семейни казуси