БИХТЕ ЛИ МИ КАЗАЛИ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ И ПРЕД СЪДА ЛИ ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕ НА ИМЕТО, КОЕТО СЪМ ИМАЛА ПРЕДИ БРАКА...
ВСЪЩНОСТ БРАКА МИ ОЩЕ НЕ Е ПРЕКРАТЕН, НО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ПРЕДИШНОТО МИ ИМЕ МИ СЕ НАЛАГА ПО ВАЖНИ ЗА МЕН ПРИЧИНИ...
МОЖЕ ЛИ ТО ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНО ОЩЕ ПРЕДИ БРАКА ДА Е ПРЕКРАТЕН
- Дата и час: 22 Ное 2024, 19:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПРЕДИШНОТО ИМЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ПРЕДИШНОТО ИМЕ
възстановяване т на старото име става с решението с което се прекратява брака като разбира се пради това трябва да е било поискано
- boba-1
Промяната в собственото, бащиното или фамилно име става по общия исков ред и на основание чл. 19 ал. 1 от Закона за гражданската регистрация. Делото обикновено минава на едно съдебно заседание с разпит на един или двама свидетели - според практиката на съответния Районен съд - по местожителството на лицето, което иска промяна на името си. Отвентик по исковата молба е общината по местожителство лицето, което иска промяна на името. Тези дела минават обикновено леко, в смисъл без усложнения на исковия процес. Съветвем Ви най - добре да ангажирате адвокат, който да се заеме със случая.
- nenova
- Нов потребител
но може ли да ме посъветвате дали има смисъл от две дела едновременно - ----едното за възстановяване на името
---другото за прекратяване на мрака...
целта ни е, дори да се проточи бракоразводното дело, възстановяването на името да стане за отрицателно кратък период... наложително е...
а какви са адвокатските такси за такъв род дела - за възстановяване на името и за развод
благодаря ви!
---другото за прекратяване на мрака...
целта ни е, дори да се проточи бракоразводното дело, възстановяването на името да стане за отрицателно кратък период... наложително е...
а какви са адвокатските такси за такъв род дела - за възстановяване на името и за развод
благодаря ви!
- РАЗВЕЖДАЩА СЕ
Общо взето делото за промяна за име ще приключи заедно с делото по бракоразвода, лично според мен няма смисъл :)
Е може да поискате бързо производство... но колко ще е бързо :)))
пример: издръжка от миналият юни, т.е 2003 :))) по бързото тръгна януари 2004 :) СРС :) повече няма какво да кажа! :Р
Е може да поискате бързо производство... но колко ще е бързо :)))
пример: издръжка от миналият юни, т.е 2003 :))) по бързото тръгна януари 2004 :) СРС :) повече няма какво да кажа! :Р
- Гери
По добре изчакайте да приключи делото за развода предполагам, че прочедурата не е в начален стадий, ако сега заведете граждански иск дори и по бързото производство едва ли ще ви удовлетвори бързината ,както вече колегите са казали,без коментар.Предполагам, че промяната на името е поискана от вас и съда с решението си ще се произнесе и за името ви след развода.
- muhi
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|