Здравейте, имам следния казус
Разведен съм по взаимно съгласие, като имам едно дете от брака, с родителски права присъдени на майката.
Имам определен режим на лични контакти - всяка 1-ва 3-та събота и неделя, 20 дни лятото несъвпадащи с ПГО на майката.
В началото на 2016 майката заедно с детето се установява в държава от ЕС като напуска територията на България със срочна декларация за моето съгласие за пътуване с непълнолетно дете в рамките на ЕС. Както разбрах в последсвие наличието на тази декларация със срок края на 2016-та е позволило на майката "законно" да влезе в държавата от ЕС, да си намери работа и квартира и да заживее с детето на територията й.
Какво мога да направя в този случай с режима на лични контакти с детето? Предварително благодаря
- Дата и час: 23 Ное 2024, 20:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Упражняване на режим на лични контакти с дете чужбина
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Упражняване на режим на лични контакти с дете чужбина
Ако не постигате съгласие с майката относно режима на лични контакти, то може да поискате от съда промяна на този режим, така че да е удобен във Вашия случай-примерно да прекарва някои от ваканциите си с вас, по-рядко ще бъдете заедно, но за повече дни. Ясно е, че няма как да бъде изпълняван настоящия режим при положение, че живеете на хиляди километри от детето си.
- nikol52100
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|