Казуса е следния :
Разведен съм от 6.10.23 година по взаимно съгласие веднага след това се омъжи повторно понеже беше бремена от друг.Имаме добри отношения и се разбирахме лесно даваше детето когато поискам дори и за повече от 2 дни когато не е било на детска градина не е ограничавала виждането с него по никакъв начин ,не искаше да и плащам и издръжка а когато и каквото преценя да взема за детето когато е имало нужда от дрехи или обувки съм купувал.Проблемът в цялата ситуация не е бившата ми съпруга а нейният нов съпруг ,през това време детето не е давало индикации че нещо не е наред единственото което ми направи впечатление че след известно време започна да иска по често да идва при мен когато му задавах въпроси не казваше нищо конкретно (мълчеше ,не говореше за ситуацията там или е било заставено да не казва нищо на баща си или има друга причина). Бившата живя около 1 година с него след което не издържа и помоли за помощ мен и нейни приятели (през това време нямах представа какво се случва там)около 2 седмици остана при приятели видяхме се 1 ден за да и сменим адресната регистрация и да види нашето детето през това време разбра че е била обявена за издирване ,а тя чакаше да бъдат повдигна обвинения срещу него за домашно насилие и получи ограничителна заповед за нея и децата срещу мъжът си.Той трябваше да посещава специализирана програма. След това се премести при мен.Живя 4-5 месеца с мен и двете и деца (едното е мое) беше влезнала в втора година майчинство и почти през цялото време беше на моя издръжка ,имахме и интимни отношения през това време , но това не ми е основния проблем.Един ден си събра багажа и просто каза тръгвам си с децата ще живея под наем с мъжът си.И тук вече е проблема не мисля че човек може да промени държанието си за толкова кратко време не мисля че дъщеря ми трябва да израства в такава обстановка с домашно насилие . Разполагам с част от документите които праща на адвоката си и там е описано на какво са подлагани също имам и доклад от социалните където е написано че детето и майката трябва да посетят психолог но те не са посещавали.Интересува ме какви могат да бъдат моите ходове от тук на там дали мога да заведа дело за права над детето при тези обстоятелства ,какви може да се окажат пречките при едно такова дело и препоръка за вещ в тази област адвокат.
- Дата и час: 15 Мар 2025, 00:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казус за дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|