Skypi kolegi,
tykmo se biah natykmila da iskaja dylbokoto si rao4arovanie ot bylgarskata dejstvitelnost i hop svetyl ly4 dnes izleze NAredba za plashtane na prisydena ot dyrjavata izdryjka, koiato dava osnovanie da se misli 4e decata niama da umirat ot glad dokato tehnite bashti, a poniakoga i majki se setiat 4e triabva da platat izdryjkata im obiknovenno za "ogromnata" suma ot 15-40 lw na mesec.
STRASHOTEN KOLEDEN PODARYK, A?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 14:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИЗДРЪЖКИТЕ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: IZDRYVKITE
zdraveite.
bihte li objsnili po konkretno.az imam tozi problem.bivshij mi saprug ne si e plastal izdrajkata ot blizo 2 godini.mnogo iskam da znam kak ste gi prenudjt vsi4ki osadeni roditeli da j izplastat.
bihte li objsnili po konkretno.az imam tozi problem.bivshij mi saprug ne si e plastal izdrajkata ot blizo 2 godini.mnogo iskam da znam kak ste gi prenudjt vsi4ki osadeni roditeli da j izplastat.
- dorina
- Нов потребител
Re: IZDRYVKITE
Какво му е страхотното. Като доживея да видя в България:
1. Нормални критерии за определяне на издръжка за дете от съда, които да не представляват гавра с достойнството на малкото същество и с човека, комуто е присъдено отглеждането .....
2. Ефективни привременни мерки за издръжка, и не само за нея разбира се, гледани в срок, за да може на детето да се гарантира някакво съществуване, докато се гледа делото и съдът вземе, че се произнесе, да кажем, след някоя и друга годинка .....
3. Eфективно събиране на издръжка, за да може нуждаещото се дете наистина да не разчита само на чистия въздух в милата ни родина ....
4. И промяна на тъпото мислене на българските мъже и жени, които развеждайки се със жените си/мъжете си, решават, че са разведени и с децата си ......
Тогава май ще е по-добре а?
1. Нормални критерии за определяне на издръжка за дете от съда, които да не представляват гавра с достойнството на малкото същество и с човека, комуто е присъдено отглеждането .....
2. Ефективни привременни мерки за издръжка, и не само за нея разбира се, гледани в срок, за да може на детето да се гарантира някакво съществуване, докато се гледа делото и съдът вземе, че се произнесе, да кажем, след някоя и друга годинка .....
3. Eфективно събиране на издръжка, за да може нуждаещото се дете наистина да не разчита само на чистия въздух в милата ни родина ....
4. И промяна на тъпото мислене на българските мъже и жени, които развеждайки се със жените си/мъжете си, решават, че са разведени и с децата си ......
Тогава май ще е по-добре а?
- кукла
Re: ИЗДРЪЖКИТЕ
Здравейте скъпа госпожо.Защо все пак не изказахте разочарованието си?Защо се радвате на тази наредба?Какъв светъл лъч видяхте в тази наредба?Ако си бяхте направили труда да прочетете и старата и новата наредби,нямаше да сте толкова оптимистична.Аз поне това направих и с голямо разочарование установих,че разлика почти няма.Каква е разликата?Че вместо сега аз да ходя до общината,ще ходи съдия-изпълнителя.На това ли му викате светъл лъч?А както личи сте и адвокат и на ваше място бих си унищожил дипломата.Тежко му и горко на този,на който сте адвокат.Човек като вас не би трябвало да има такива елементарни пропуски.Тази наредба не помага с нищо на хора като мен,които имат проблеми с бившите си полувинки за издръжките на децата си.И ако имате достойнство си признайте грешката и недейте повече да се изказвате неподготвена!!!Не съм юрист,но когато нещо ме интересува,чета всичко и то много внимателно.Препоръчвам и на вас същото!!!
- Велин
Защо сте толкова гневен?
И освен всичко гневът Ви не е насочен в правилната посока.
И освен всичко гневът Ви не е насочен в правилната посока.
- 777
Не съм гневен,просто не искам хората,които се интересува и ги касае да не бъдат заблуждавани.А,вие като сте толкова наясно,защо не ни обясните на нас неведущите за какво става въпрос?Къде и в какво бъркам?Ще ми обясните ли в какво се състои разликата между старата и новата наредби?Ще ви бъда много благодарен,ако го направите!!!
- Велин
От 4 години не съм получавала издръжка за малолетното си дете в размер на 29 лв. Дадох го любящия баща на съдия изпълнител- отказа да плати......Дадох го на Прокуратурата- вече 2-ра година след разкарване напред назад нищо не направиха.......... Заведох дело за изплащане на издръжката по новата уж наредба от общината- отново няма отговор.....
Всички законни начини се изчерпаха. Децата в България не са желани, затова им се показва пътя за напускане от много рано......
Това ли е грижата за тях в така нареченото НОВО ВРЕМЕ??????
Всички законни начини се изчерпаха. Децата в България не са желани, затова им се показва пътя за напускане от много рано......
Това ли е грижата за тях в така нареченото НОВО ВРЕМЕ??????
- crazy
Напълно подкрепям мнението на Велин, тъй като и аз самият имам същият проблем с половинката ми. Живея разделно със съпругата си вече повече от две години, без да сме разведени. Жена ми отвлече двете ми малолетни деца при родителите си и ми заяви, че ще ми ги върне, едва ако не успее да получи удовлетворяваща я издръжка. Съдът и присъди максималната такава, въпреки обжалването ми. В момента съпругата ми работи срещу 100 лв./м. възнаграждение и на последната ни среща ми предложи да ми върне децата ако и подпиша документ, че няма да търся издръжка от нея. Защото тази и заплата няма да и стигне само издръжката да изплати, та камо ли да остане нещо за нея . Ето това е пълният абсурд.
Значи тя може да търси от мен издръжка а аз не. Око за око - зъб за зъб. Това е моят закон.
Според мен трябва да се уважава исът за присъждане на издръжка едва когато се докаже, че другият съпруг е изоставил или изгонил децата си и че не се интересува от тях.
Значи тя може да търси от мен издръжка а аз не. Око за око - зъб за зъб. Това е моят закон.
Според мен трябва да се уважава исът за присъждане на издръжка едва когато се докаже, че другият съпруг е изоставил или изгонил децата си и че не се интересува от тях.
- Възмутен
Здравей приятелю!Радвам се,че има хора,които са на моя страна.Но в случая,нашите ситуации са различни.Аз съм разведен и детето ми е присъдено на мен.За това и водя дело за издръжката,понеже бившата въобще не й пука,че има дете.Повече от 2 години е извън страната,а от 1година не се е заинтересувала поне един път как е детето.Съгласен съм с теб,че трябва да се уважават такива искове,но проблемът е в това,че на държавата много не й пука за децата и такива дела продължават с месеци.Минава много време докато съдът вземе решение,а сега и по новата наредба,не съм много сигурен,че нещата ще се оправят.Ето при мен например вече изминаха повече от три месеца,а някакъв отговор от съдия-изпълнителя още няма.Все някога ще отговори,но кога?И когато всичко се нареди както трябва,ще трябва да чакаме благоволението на Общината.Лично аз смятам, че такива дела трябва да се разрешават по най-бързия начин,защото нали децата са нашето бъдеще.Какво са виновни те,че единия родител не го е грижа,а след това и държавата, много много не показва че се грижи за тях.А ето,че и някой от тези които са власт е решил да се потупа в гърдите и "Ето,вижте ме!Аз мисля за децата."Глупости!!!Просто не виждам разлика между старата и новата наредба за издръжките.А и все още никой не ми е разяснил, в какво се състои разликата.Дори моята адвокатка не вижда разлика кой знае каква.
- Велин
Уважаеми Велин, не съм чак толкова наясно, нито претендирам да съм , но т.к. многократно заявявате, ме не виждате разлики между старата и новата Наредба ще се опитам да Ви кажа къде аз виждам разликата:
1. Източник на парите: те вече не се взимат от общинските бюджети, а от републиканския. На пръв поглед несъществена разлика, но на практика: много съществена /това предполага никога да не се окажете в ситуация, в която да Ви се обясни, че съответната община не разполага с нужните средства, т.к. перото идва вече от републиканския бюджет/
2. Местоизпълнение: въведено е едно улеснение в хипотезите, в които длъжникът е с неизвестен адрес-парите се получават чрез общината по постоянния адрес на взискателя.
3. Липсва текстът, който по старата Наредба се намираше в ал.2 на чл.4, и който гласеше: "Издръжката се изплаща в размера, определен със съдебното решение, а когато той е определен съобразно доходите на задълженото лице, които то реализира в чужбина, и задължението му не може да се изпълни принудително, тя се изплаща по указание на съдия-изпълнителя в МИНИМАЛЕН РАЗМЕР, определен с постановление на МС"
Без коментар.
4. Липсва текстът, който по старата Наредба се намираше в ал.3 на чл.5, и който гласеше: "Когато обстоятелствата, при които е определена издръжката се променят и възникнат основания за нейното намаляване или прекратяване, длъжникът уведомява за заведеното дело съдия-изпълнителя, който от своя страна уведомява общината да превежда сумите в МИНИМАЛЕН РАЗМЕР до решаване на делото, след което разликата се доизплаща"
Без коментар.
Наред с тези според мене съществени разлики има и няколко не толкова съществени, касаещи срокове, лихви, сигнализиране до прокуратурата от съдия-изпълнителя, "действително извършени разходи".
Искрено се надявам с нещо да съм Ви помогнала.
С поздрав 777
1. Източник на парите: те вече не се взимат от общинските бюджети, а от републиканския. На пръв поглед несъществена разлика, но на практика: много съществена /това предполага никога да не се окажете в ситуация, в която да Ви се обясни, че съответната община не разполага с нужните средства, т.к. перото идва вече от републиканския бюджет/
2. Местоизпълнение: въведено е едно улеснение в хипотезите, в които длъжникът е с неизвестен адрес-парите се получават чрез общината по постоянния адрес на взискателя.
3. Липсва текстът, който по старата Наредба се намираше в ал.2 на чл.4, и който гласеше: "Издръжката се изплаща в размера, определен със съдебното решение, а когато той е определен съобразно доходите на задълженото лице, които то реализира в чужбина, и задължението му не може да се изпълни принудително, тя се изплаща по указание на съдия-изпълнителя в МИНИМАЛЕН РАЗМЕР, определен с постановление на МС"
Без коментар.
4. Липсва текстът, който по старата Наредба се намираше в ал.3 на чл.5, и който гласеше: "Когато обстоятелствата, при които е определена издръжката се променят и възникнат основания за нейното намаляване или прекратяване, длъжникът уведомява за заведеното дело съдия-изпълнителя, който от своя страна уведомява общината да превежда сумите в МИНИМАЛЕН РАЗМЕР до решаване на делото, след което разликата се доизплаща"
Без коментар.
Наред с тези според мене съществени разлики има и няколко не толкова съществени, касаещи срокове, лихви, сигнализиране до прокуратурата от съдия-изпълнителя, "действително извършени разходи".
Искрено се надявам с нещо да съм Ви помогнала.
С поздрав 777
- 777
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|