начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

привременен режим на свиждане

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

привременен режим на свиждане

Мнениеот rita » 16 Окт 2003, 18:37

интересува ме какво точно означава привременен режим на свиждане, докато трае съдебен процес за упражняване на родителски права, кога и как се определя от съда - при подаване на иска или в по-късен етап. Не съм много сигурна дали боравя ясно с терминологията.Багодаря предварително.
rita
Нов потребител

Re: привременен режим на свиждане

Мнениеот Зари » 17 Окт 2003, 11:08

Привременни мерки могат да се поискат от вяка една от страните в процеса. Молбата за привременните мерки се подава пред съд, пред който е висящ процеса. Привременни мерки могат да се искат, относно ползване на семейното жилище, издръжката или относно грижата за децата и тяхната издръжка. Целта на привременните мерки е докато трае самия процес съдът да се произнесе, кой да отглежда децата, кой да ползва семейното жилище или относно издръжката. Относно привременните мерки съдът се произнася с определение, което разбира се може да се обжалва по общия ред. Привременните мерки могат да се поискат, както с подаването на исковата молба, така и в по-късен етап на производството.
Зари

Мнениеот 123123 » 17 Окт 2003, 16:51

Така е, но общовъзприетата съдебна практика в тази насока е, че привременни мерки могат да бъдат постановени не по-рано от първото редовно по делото заседание т.е. след помирителното. В това има известен резон, а именно: възможно е в полза на виновната за разтрогването на брака страна, само въз основа на голословните й твърдения изложени в ИМ, да бъдат постановени привременни мерки, като заплащане на издръжка от невиновната и ползване на семейното жилище от виновната страна и т.н.
123123

Мнениеот Сериозна » 18 Окт 2003, 08:56

Привременните мерки има сила на нещо присъдено, т.е. при неспазването им, последствията с същите като от неизпълнението на окончателно съдебно решение
Сериозна

Мнениеот rita » 18 Окт 2003, 12:48

Благодаря ви много за написаното!!Наистина ми беше от полза.Тъй като аз никога не съм имала сключен граждански брак, детето ми е припознато от бащата, искът който ще подам е за упражняване на родителски права.От две години сме разделени с бащата, аз си имам собствено жилище и то никога не е било общо.Имам основателни съмнения, че бащата има намириние да го задържи при него и да поведе процеса тогава.А случайно да имате информация какво трябва да се направи в случей, че той задържи детето при себе си и не иска да го върне обратно вкъщи.Как се процедира в такива случеи?Ако искът вече е заведен, не са определени привремени мерки от съда и той откаже да върне детето/защото ме заплашва, че ако подам подобен иск, няма повече да видя детето и то ще остане при него/ какво мога да направя.Опитвам се да намеря добър адвокат по семейно право, но все още не съм го открила.По какъв начин се търси този добър адвокат?Благодаря предварително.
rita
Нов потребител

Мнениеот Сериозна » 19 Окт 2003, 22:27

Вашата ситуация е много неясно. Ако искате да получите помощ от прокуратурата, какъв документ ще покажете за да удостоверите, че попечителството е ваше...?
Аз бих завела иск за попечителство, за да има ясен регламент за свиждането и да се осигури спокойствие на детето. Относно добър адвокат по семейно право - аз самата го намерих след 12 години търсене... ! Откъде сте?
Сериозна

Мнениеот rita » 20 Окт 2003, 15:48

Благодаря много Сериозна!
От София съм и наистина се нуждая от добър адвокат, а направо ме отчая като прочетох след колко години си го намерила ....на мен ми трябва сега и веднага!
Непрекъснато обикалям адвокатските кантори , но нямам база на която да сравня кой е добър и кой не , едни казват че това е просто гражданско дело и че семейният кодекс е матриархален, ама нали става дума за детето ми ...за мен е изключително важно.Ако можеш помогни ми с адвокат Моля те !!!!
rita
Нов потребител

Мнениеот Сериозна » 20 Окт 2003, 22:06

Когато казах че съм открила подходящ адвокат толкова късно, забравих да кажа, че става въпрос за провинцията и то за една много особена част от нея...
Не бих казала че това е обикновено дело - подобно твърдение е толкова несериозно и безотговорно! Насочи се към адвокат, който ще сподели с тебе страховете ти и ще е плътно до теб. Може и да е млад, но да е амбициозен и професионалист.
Ето е-майла ми ttt_2003@excite.com. Пиши за всичко, което те вълнува.
Сериозна

Мнениеот Jasmine » 21 Окт 2003, 19:08

Rita,
Na men mi se naloji da vodya delo za privremenni merki. To mina prez 2 instantsii (mojeshe da mine i prez 3) i traya 11 mesetsa. Prez tova vreme imashe period, prez koito togavashniyat mi saprug otkradna deteto i go zadarjashe 7,5 mesetsa dalech ot men. Taka che - vaoraji se s tarpenie i dobar advokat i dano ne si ot horata, koito prejivyavat dalboko neshtata. Ako otkradne deteto, NISHTO ne mojesh da napravish, osven ako nyamash poveche vrazki i pari ot bashtata.
No ima neshto vajno, koeto tryabva da si izyasnish predi zapochvane na protsesa. Byah chula, che delo za privremenni merki moje da ima samo pri roditeli, koito imat brak i sa v protses na razvod. I privremennite merki trayat samo do proiznasyane na razvoda. A pri vas nyama delo za razvod.
Vav vrazka s moeto reshenie za privremenni merki pisheshe, che e v sila do priklyuchvane na razvoda. Taka che tryabva da si izyasnish ima li smisal takova delo. No az ne sam advokat i ne znaya.
Kak da si namerish dobar advokat. Ne sam ot Sofia i ne moga da preporacham nyakogo, no ako imash poznati, koito rabotyat v sadebnata sistema - sadii, prokurori, sekretari v sadilishta i dr., pitai gi koi advokat imat reputatsiyata na veshti v brakorazvodnite protsesi. I Seriozna e prava, che tova ne sa prosti dela, nyakoi ot tyah mogat da badat MNOGO, MNOGO tejki. No e golyamo oblekchenie, kogato priklyuchat ;-). Uspeh!
Jasmine

Мнениеот Гери » 24 Окт 2003, 23:16

Точно в момента, се занимавам с подобен на вашият казус, чакаме произнасяне на СГС, брачно... защото тук имаме СИО и съпругът просто изнася движими вещи от дома и ги разпродава... да видим колко ще е адекватна намесата на съда :)
Гери

Назад към Семейни казуси