начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпрос за дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за дете

Мнениеот 1234 » 25 Апр 2004, 20:21

Здравейте! Разведен съм, имам дете на 3 години което е при майка си. Живеем в различни градове. Имам информация, че майка му (бившата ми съпруга) ще заминава за 1 година в чужбина. Въпроси те ми са: може ли да вземе детето с нея без мое разрешение и ако замине без него мога ли да получа родителски права или ще го гледа баба му. Благодаря Ви.
1234

Re: Въпрос за дете

Мнениеот donna2 » 25 Апр 2004, 21:02

за да пътува детето в чужбина с майката се иска нотариално заверено съгласие на бащата и паспорт ,ако той не е съгласен майката може да поиска от съда да се произнесе по въпроса и да издаде съответното разрешение .
Няма проблем бабата да гледа детето докато е в чужбина тя в случая и помага и няма нищо лошо , можете да поискате промяна на родителските права от съда ,но си помислете дали това е най удачното , а и не се знае какво ще реши съда трябва да изложите достатъчно убедителни аргументи в своя полза
donna2
Потребител

Мнениеот 1234 » 25 Апр 2004, 21:50

Благодаря, но не разбрах добре за иска на майката в съда. Тя винаги ли може да спечели?
1234

Мнениеот donna2 » 25 Апр 2004, 21:58

ако вие не сте съгласни да подпишете заявлението за паспорт или да упълномощите майката да го подпише ,както и да и дадете нотариално завераа декларация че сте съгласни майката да пътува и живее с детето в чужбина , тя може на основание чл.72 от СК да подаде иск и да поиска съда да постанови решение ,което да замести вашето съгласие ,дали съда ще постанови това зависи от аргументите и доказателствата на майката ,но дори и да постанови решение с което да се замести вашето съгласие това решение подлежи на обжалване по общия ред
donna2
Потребител

Мнениеот 1234 » 25 Апр 2004, 23:16

Значи то може да влезе в сила след като мине през всички инстанции?
1234

Мнениеот donna2 » 25 Апр 2004, 23:27

да разбира се обжалва се пред всички инстанции
donna2
Потребител

Мнениеот 1234 » 25 Апр 2004, 23:33

Благодаря много!
1234

Назад към Семейни казуси