начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

брак между българка и чужденец

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

брак между българка и чужденец

Мнениеот Нона » 16 Май 2004, 13:12

Може ли някой да ми каже какви документи са необходими за сключване на брак между българка и немец, за колко време може да се сключи и изобщо някой общи положения около този въпрос.
Нона

Re: брак между българка и чужденец

Мнениеот kukla » 17 Май 2004, 11:13

Къде ще се сключва бракът? България или Германия? Ако знам това, ще Ви обясня всичко по е-мейл.
Поздрави
kukla

Мнениеот miss pravo » 17 Май 2004, 12:11

nai-malko nemezyt da otgovarya na 4len 13 ot SK..i syshto ako brakyt e v germaniya predpolagam,4e shte se iska udostoverenie za bylgarkata,4e nyama drug sklu4en brak i nyama pre4ki po bg zakon da sklu4i brak( izdava se ot obshtinata po postoyanen adres i se zaveryava v ministerstvo na pravosydieto....no razbira se ima oshte podrobnost i zatova pravilno e obelyazano,4e tryabva da poso4ite dyrjavata, v koyato shte se sklu4va brakyt.
miss pravo

Мнениеот Снежи » 18 Май 2004, 16:38

Ако бракът се сключва тук ще трябват:
1. Удостоверение за гражданско състояние на чужденеца, в случая немеца. Проблем има ако той вече има друг брак;
2. В самото удостоверение трябва да е изрично посочено, че отечествения закон на чужденеца позволява брак с българска гражданка или че няма пречки за сключването на брака;
3. На чужденеца е нужен апостил, който най-често се издава от най-близкото посолство. Този апостил удостоверява, че чужденецът е този, за който се представя и че е именно германски гражданин и т.н.
4. Останалите документи са ясни.
5. Всички документи на немски следва да бъдат преведени и легализирани в Консулски отдел на МВнР.

Успех. Аз съм с чужденец, та знам.
Снежи

Мнениеот D.Bucholtz » 02 Юни 2004, 06:49

zdravei te.az sam omajena za 4ujdenez ...sklui4ex me brak v Bg ... saprugat mi si izdade v posolstvoto dokument 4e ne jenen predi i mu razre6avat da se ojeni za balgaraka /v posolstvoto v Bg/..a ot men se iziskva6e deklarazia ot kmeta na grada kadeto sam regestrirana 4e mi razre6ava da se omaja za 4ujdenez ... tova se iziskva6e sled sklui4vaneto na braka prevedoxme dokumentite na saotvetnia ezik....
nadiavam se da sam pomognala ....uspex..i 4estito
D.Bucholtz

Назад към Семейни казуси