начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

nasledstvo

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

nasledstvo

Мнениеот Lalo » 20 Май 2004, 14:03

Bashta mi pochina predi 5 meseca.Maikami i sestrami mi dariavat tiahnia dial ot imotite na bashtami.No osven bashtami -koito e pochinal-drug clen na nasheto semeistvo niama noterialen akt za sobstvenost.Triabva li predi da mi otstypiat nasledenata chast ot imota na bashtami te da poluchat polagashtia im se dial i sled tova da go prodadat ili otstypiat na men.
Lalo

Re: nasledstvo

Мнениеот куна » 20 Май 2004, 14:31

ако напишете още веднъж и по-ясно каква е фактическата обстановка и то на кирилица, ще се постарая да ви отговоря.
куна

Мнениеот Лало » 20 Май 2004, 16:04

Баща ми почина преди 5 месеца.
Майка ми и сестрами ми продават или отстъпват тяхната част от наследството което е оставил бащами.Те както и аз нямаме нотариални актове за собственост върху наследствения имот.Трябва ли всеки от нас да получи нотариален акт за своята част от имота и след това те да ми го продадат или е възможно това да стане преди всеки от нас да получи за своя дял нотариален акт?
Лало

Мнениеот Гери » 20 Май 2004, 16:32

Може да направите доброволна делба :)
това е най-бързият и лесен начин. Трябва ви само НА (разбирайте стар този който легитимира баща ви като собственик) + удостоверение за наследници.
Гери

Мнениеот Justus® » 21 Май 2004, 03:00

Абсолютно НЕ Е нужно да се снабдява всеки от вас с НА за собствената си ид.ч.от имотите.
Легитимацията по сделката,независимо дарение,продажба или др. ще стане с НА на баща Ви + удостоверение за наследници.
Justus®

Мнениеот куна » 21 Май 2004, 14:02

ако сте само вие тримата наследници и майка ви исестра ви искат да ви прехвърлят своите части, най-добре, ако още не е прието наследството, да направят отказ от наследство и така вие ще получите цялото наследство.това ще бъде най-евтиния вариант. Това е просто една идея.А относно въпроса дали е необходим нотариален акт на всеки, естествено че не.
куна

Мнениеот boba-1 » 24 Май 2004, 19:21

Не те съветвам да правят твоите близки отказ от наследство защото то кршие прискове след време -напр ако не е спазена формата или и т.н. По -добре е да направине доброволна делба като за това ще е необходимо да представиш пред нотариуса нот.акт за собственост на името на праводателая ти -т.е баща ти ,удостоверение за наследници , данъчна оценка и скица от техническа служба
boba-1

Мнениеот младежа » 25 Май 2004, 08:43

Тук , Гери се издъни, .............не е нужен нот.акт; имате няколко начини:

1. Отказ от наследство от другите собственици / вписани в сл.по вписванията/
2.Прехвърляне на дяловете на др. собственици/ продажба,дарение,...../
3. Доброволна делба/ с нот.заверка на подписите/,вписана.
4.Съдебна делба

Избора на начин за решаване на този Ваш казус-САМО по това колко ще струва винаги е водил до по-късни ГОЛЕМИ проблеми.
Помислете, искате ли имота да стане само Ваш или и на съпругата Ви/ ако сте женен/
младежа

Назад към Семейни казуси