- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Увеличение на издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Увеличение на издръжка
Какви са шансовете да се увеличи издръжката при положение,че осъденият родител е в чужбина и издръжката се плаща от общината,понеже осъдения не е плаща и няма абсолютно никакви данни за него(нея)
- :)
Re: Увеличение на издръжка
Считам, че няма проблем издръжката да бъде увеличена. Това зависи от преценката на съда, който ще се произнесе въз основа на събраните доказателства.
- shveda
- Потребител
как мога да получа за минало време издръжка,която е актуализирана
- kote
- Нов потребител
Как да разбирам "актуализирана" и за кога е това актуализиране. Издръжка за минало време може да се търси най-много за една година преди предявяването на иска за издръжка. Промяна на размера на издръжката може да се търси от датата на завеждане на исковата молба в канцеларията на съда. А ако имате вече присъдена издръжка, но не платена, то следва да я търсите чрез съдия-изпълнител.
- shveda
- Потребител
Привет!Увеличението на издръжката зависи от промяна в обстоятелствата към настоящия момент /например нарастнали нужди на получаващия издръжка-от дата която посочите, да една година преди датата на завеждане на исковата молба/, като увеличението се съобразява и с възможността на даващия издръжка да я плаща. Може да поискате всичко от съда, но предполагам, че може да възникнат затруднения при доказване на възможностите на ответната страна за изплащане.
Дано това Ви помогне!
Дано това Ви помогне!
- LageG
Изменение на издръжка не може да се търси със задна дата, а от датата на завеждане на молбата !
- shveda
- Потребител
Предполагам,че ще имам проблеми с доказването на доходите на бившата ми жена,защото е извън България от доста време,но все пак благодаря за помоща!
възможно е да се разбере колко получава ,но все пак е трудно ,ще стане със съдебна поръчка ,но за това знаете ли къде работи и дали пребивава легално там ,ако пребивава легално и ако е изпратена там с посредническа фирма може да се открие работодателя ,другото е вие да знаете къде работи ,ако е нелегално в чужбина става сложно най-много съда да изиска една справка от МВР и да се види кога е напускала страната ,но това не означава че ще успеете да докажете ,че работи там, освен може би със свидетели -други нашенци работили с нея ,но такива едва ли ще се намерят
дайте малко инфо може да има нещо за което не сме се сетили
дайте малко инфо може да има нещо за което не сме се сетили
- donna
- Старши потребител
От последното от вас разбирам , че май-желаете да получите реална издръжка от
родителя ,а не от общината ,така ли е ?
родителя ,а не от общината ,така ли е ?
- donna
- Старши потребител
Не,нямам и желание детето ми да получава издръжката си от майка си.Много по-добре си е да ги получава от общината.Просто дъщеря ми расте и нуждите й се увеличават,а както знаете тук в България възможностите за добро заплащане са много малки и много малко хора взимат добри пари.Да,бившата ми жена е легално в Англия,но е там без посредничеството на фирма.Да замине са й помогнали нейни роднини и там е с бизнес виза.Знам,че работи,но какво точно един господ знае.Може да е и ... ,кой знае!!!
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|