начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Увеличение на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Увеличение на издръжка

Мнениеот :) » 28 Юли 2004, 19:39

Какви са шансовете да се увеличи издръжката при положение,че осъденият родител е в чужбина и издръжката се плаща от общината,понеже осъдения не е плаща и няма абсолютно никакви данни за него(нея)
:)

Re: Увеличение на издръжка

Мнениеот Ди » 29 Юли 2004, 19:47

Голямя. С риск да разсърдя някои колеги: 0899 456 903
Ди

Мнениеот shveda » 31 Юли 2004, 14:03

Считам, че няма проблем издръжката да бъде увеличена. Това зависи от преценката на съда, който ще се произнесе въз основа на събраните доказателства.
shveda
Потребител

Мнениеот kote » 03 Авг 2004, 15:48

как мога да получа за минало време издръжка,която е актуализирана
kote
Нов потребител

Мнениеот shveda » 03 Авг 2004, 16:47

Как да разбирам "актуализирана" и за кога е това актуализиране. Издръжка за минало време може да се търси най-много за една година преди предявяването на иска за издръжка. Промяна на размера на издръжката може да се търси от датата на завеждане на исковата молба в канцеларията на съда. А ако имате вече присъдена издръжка, но не платена, то следва да я търсите чрез съдия-изпълнител.
shveda
Потребител

Мнениеот LageG » 03 Авг 2004, 17:09

Привет!Увеличението на издръжката зависи от промяна в обстоятелствата към настоящия момент /например нарастнали нужди на получаващия издръжка-от дата която посочите, да една година преди датата на завеждане на исковата молба/, като увеличението се съобразява и с възможността на даващия издръжка да я плаща. Може да поискате всичко от съда, но предполагам, че може да възникнат затруднения при доказване на възможностите на ответната страна за изплащане.
Дано това Ви помогне!
LageG

Мнениеот shveda » 03 Авг 2004, 21:12

Изменение на издръжка не може да се търси със задна дата, а от датата на завеждане на молбата !
shveda
Потребител

Мнениеот :) » 08 Авг 2004, 18:01

Предполагам,че ще имам проблеми с доказването на доходите на бившата ми жена,защото е извън България от доста време,но все пак благодаря за помоща!

Мнениеот donna » 08 Авг 2004, 18:08

възможно е да се разбере колко получава ,но все пак е трудно ,ще стане със съдебна поръчка ,но за това знаете ли къде работи и дали пребивава легално там ,ако пребивава легално и ако е изпратена там с посредническа фирма може да се открие работодателя ,другото е вие да знаете къде работи ,ако е нелегално в чужбина става сложно най-много съда да изиска една справка от МВР и да се види кога е напускала страната ,но това не означава че ще успеете да докажете ,че работи там, освен може би със свидетели -други нашенци работили с нея ,но такива едва ли ще се намерят
дайте малко инфо може да има нещо за което не сме се сетили
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 08 Авг 2004, 18:11

От последното от вас разбирам , че май-желаете да получите реална издръжка от
родителя ,а не от общината ,така ли е ?
donna
Старши потребител

Мнениеот :) » 19 Авг 2004, 20:00

Не,нямам и желание детето ми да получава издръжката си от майка си.Много по-добре си е да ги получава от общината.Просто дъщеря ми расте и нуждите й се увеличават,а както знаете тук в България възможностите за добро заплащане са много малки и много малко хора взимат добри пари.Да,бившата ми жена е легално в Англия,но е там без посредничеството на фирма.Да замине са й помогнали нейни роднини и там е с бизнес виза.Знам,че работи,но какво точно един господ знае.Може да е и ... ,кой знае!!!

Назад към Семейни казуси