Sys sypruga mi sme vyv fakti4eska razdjala ot mesec mart. Ot togava polu4avam izdryjka ot nego za deteto ni - 60 lv., koeto po vreme na razdjalata ni be6e na 6 meseca.
Deteto vyznamerjavam da byde zapisano skoro na jasli. No syprugyt mi e dyrjaven slujitel i zaedno s negovija dohod nadvishavame minimuma, makar 4e az sym v maj4instvo. Ne polu4avam i detski dobavki. No realno az i deteto mi se izdyrjame s moewto maj4instvo - 120 lv. + 60 lv (izdryjka). Sypruga mi ot kakto se rodi deteto mi dava 60 lv kato izdryjka - predi razdjalata ni. Ot tam dojdoha i problemite ni. Toj otdeljashe samo 60 lv za semejstvoto si. Jiveehme pri moite roditeli i toj se vyzpolzvashe ot tova. Ot mart mesec - ot kakto toj otnovo jivee s majka si /kojato razpolaga s negovija dohod-toj ja izdyrja!/, polu4avam izdryjkata ot 60 lv. s prevod.
Kak moga da deklariram dohodite si? 4e polu4avam samo izdryjka ot sypruga si i ne polzvam negovia dohod? Eto za jaslite taksata se opredelja ot dohoda na semejstvoto? A az realno razpolagam samo s maj4instvoto si!
Deteto go gledam sama. Ne jelaja oshte da se sydja sys sypruga si. Niamam vyzmojnost da zapo4vam delo. Ima li drug na4in, bez da se razvejdam oshte?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 05:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
izdryjka bez razvod
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: izdryjka bez razvod
Мисля,че без развод не можеш да докажеш, че не "ползваш" неговия доход. Вие сте семейство и никой не го интересува, че фактически не живеете заедно. Помисли си добре за плюсовете и минусите, ти си знаеш най-добре,но защо не заведеш дело?Така или иначе от брака си имаш само 60 лв. месечна издръжка за детето.
- ели
Съжалявам за проблемите Ви. Егоизмът убива и най-светите чувства. За съжаление Законът за семейни помощи за деца изисква минимален доход на член от семейството, а вие сте семейство. Трябва да помислите за развод, иначе не можете да се възползвате от щедростта на държавата ни.
ПП. Можете ли да пишете на кирилица?
ПП. Можете ли да пишете на кирилица?
- BlaueAugen
Благодаря "Сини очи". Тези дни трябва да представя талон и декларация в яслите, т.к. започнах да вземам храна за детето от там и направо я записаха на ясли. Можело и така. Нямало проблем да си я гледам аз, и да вземам храната от там. Учудващо е, че в яслата ми влязаха в положението и приеха да декларирам дохода си както е истината - майчинството ми + издръжката. Казах им истината - че нямам още развод, и че получавам издръжка. Реално аз ще представя вярната информация - "Съпруга ми" дори не иска за вижда детето. Днес ни подмина - мен и бебето най-подло на центъра..............И да ходя да искам от него бележка за дохода?! Защо?! Та аз получавам от него само една издръжка!
Нямам възможност сега да ходя да се разправям и да подавам документи за развод. Нямам на кого да оставям детето...
Нямам възможност сега да ходя да се разправям и да подавам документи за развод. Нямам на кого да оставям детето...
- Ania
Радвам се, че въпросът с яслите се е уредил. Нямам представа къде са уредени изискванията за тях, но е хубаво, че са проявили човещина. За семейните помощи обаче законът е категоричен :-( Радвайте се на детенцето си и не си тровете живота заради хора, които мислят само за себе си. Има един прекрасен форум за майки и бащи на http://www.biberon-bg.com посещаван от страхотни майчета (и тук таме някой татко). Там няма "глупави" въпроси и винаги можете да намерите добър съвет и подкрепа.
- BlaueAugen
Както за ясла така и за градина са определени твърди месечни такси.Заплаща се според дните в който детето е било на ясла или градина/пропорционално/.Така че не сa проявили разбиране спрямо Вас.А как си взимате детските надбавки без бележка за дохода на съпругът ви?
- V.A
Ани, може би не съм права, че доходът на двамата съпрузи винаги се взима предвид. Ако бащата е осъден да плаща издръжка на детето си със съдебно решение, тогава се взима предвид само доходът на майката + присъдената издръжка. Издръжка може да се търси и без съпрузите да са разведени. Вижте темата "подробност за семейните помощи" във форума.
- BlaueAugen
Можете да направите нещо друго- да искате да ви се присъди издръжката която той сега дава на детето и отделно да искате издръжка и за вас самата защото отглеждате детето и нямате възможност да работите, пък и майчинството скоро ще спре... и без да се развеждате.
На основание фактическата раздяла и това че имате разногласия относно размера на сумата която той трябва да дава на семейството си. Подава се молба в районния съд. Вие си преценете дали с оглед на отношенията ви това е удачен ход.
На основание фактическата раздяла и това че имате разногласия относно размера на сумата която той трябва да дава на семейството си. Подава се молба в районния съд. Вие си преценете дали с оглед на отношенията ви това е удачен ход.
- Anastassia Terzieva
П.П. Евентуално с това решение, според което сте във фактическа раздяла и ви е присъдена издръжка можете да опитате да си получавате и детските, но с бъкиите на дирекция соц. подпомагане не съм много наясно.
Но определено ще имате документ за доходите ви който не включва цялата заплата на съпруга ви, и нещо с което да докажете че сте фактически разделени пред тях.
Но определено ще имате документ за доходите ви който не включва цялата заплата на съпруга ви, и нещо с което да докажете че сте фактически разделени пред тях.
- Anastassia Terzieva
Дори минало през съда, едно дело за издръжка не би довело до значително увеличение на сумата, плащана в момента, за издръжка, но от формална гледна точка, с оглед кандидатстване за всякакви помощи, едно съд. решение е добър документ.
- st fun
Сигурна ли сте, че таксата в детската ясласе определя от семейния доход? Две от децата ми посещават ялса и там си има установена такса - 40 лв. месечно.
- Мариела Миланова
Отдавна не бях влизала във форума. Да, в яслите таксата се определя съобразно дохода - 20 лв. при доход над 200 на човек и по-малко при нисък доход. Г-жо Терзиева изненадана съм за възможността да получавам издръжка не само за детето но и за себе си от съпруга си. Искам да си гледам детето и до 3 год. възраст, но като стане на 2 год. така и така майчинството ми ще спре. Уви, при положение че съм сама с детето не мога.........В момента съм на едно "голо" майчинство. + 60 лв. за детето издръжка. Добре, че съм при родителите ми. И те ми помагат финансово и всякак. Съпругът ми не се интересува от нас. Излиза с други жени и се върна към предишния си живот на 35 годишен ерген:-( Срами колегите си юристи с аморалното си поведение.
- Ania
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|