- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
попечителство над дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
попечителство над дете
Здравейте! На делото по развода, който е в сила от скоро, разделиха синовете ми, като присъдиха едното дете на мен, а другото на баща му. Искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен проблем, а именно да се присъди дете на баща без доходи, почти алкохолик и душевно нестабилен. Същият този т.нар. "баща" сега прави всевъзможни опити да ми отнеме правата и над малкото дете. Как да постъпя, как да защитя детето си, има ли закони, които да ми помогнат. Някой знае ли за асоциация, защитаваща децата? Вече не вярвам в правосъдието след тази гавра със семейството ми. Моля, помогнете ми!
- M.Angelowa
Re: попечителство над дете
Ами нападението, ще е най-добрата ви защита. Заведете дело за промяна на режима и искайте от съда да предостави упражняването на родителските права на вас. Странно, нямахте ли адвокат, как така съда ще присъди дете на алкохолик и без доход, изненадана съм...
- Гери
Мила Гери! Точно затова писах, че вече не вярвам в правосъдието. Много е дълго за разказване, но това е факт - отнеха ми едното дете. Имах адвокат, но той не ме защити така както би трябвало, дори разбрах по-късно, че от двете страни адвокатите се бяха договорили. Представете си какво е това за една майка. Дано не се случва с никой. Уверен си в правотата си, казваш си, че фактите са на твоя страна, а в крайна сметка се прибираш в къщи без детето си и не можеш да осъзнаеш какво е станало. Преди не бях чувала за подобни случаи, но сега излиза, че аз съм сред малцината, препатили по този начин.
- M.Angelowa
Можете да се обърнете към отдел "Закрила на детето" при Дирекция "Социално подпомагане". Такива отдели има във всяка община. Ще Ви е от полза, ако решите да заведете дело за промяна на режима, защото това е единствения начин, след като има вече решение. Странно е, защото отделът по настоящ адрес на децата е следвало да изготви социален доклад и изрази становище на кого от родителите да бъдат предоставени родителските права, с оглед интересите на децата. Проучват се материално битови условия, родителски качества, доходи и т.н.
Закон за закрила на детето:
Право на закрила
Чл. 10. (1) Всяко дете има право на закрила за нормалното му физическо, умствено, нравствено и социално развитие и на защита на неговите права и интереси.
чл.15, ал.6 При всяко дело съдът или административният орган уведомява дирекция "Социално подпомагане" по настоящия адрес на детето. Дирекция "Социално подпомагане" изпраща представител, който изразява становище, а при невъзможност предоставя доклад.
чл.21, ал.1, т.15. в случаите по чл. 15, ал. 6 изготвя писмени доклади и становища; уведомлението трябва да съдържа: предмета на производството; страните, които участват; конкретната задача, формулирана служебно или въз основа на искане от страна в производството; срок за изпълнение, който не може да бъде по-кратък от 14 дни от получаване на уведомлението в дирекция "Социално подпомагане"; преди представянето на искащия орган с доклада се запознават родителите на детето или лицето, полагащо грижи за него.
Закон за закрила на детето:
Право на закрила
Чл. 10. (1) Всяко дете има право на закрила за нормалното му физическо, умствено, нравствено и социално развитие и на защита на неговите права и интереси.
чл.15, ал.6 При всяко дело съдът или административният орган уведомява дирекция "Социално подпомагане" по настоящия адрес на детето. Дирекция "Социално подпомагане" изпраща представител, който изразява становище, а при невъзможност предоставя доклад.
чл.21, ал.1, т.15. в случаите по чл. 15, ал. 6 изготвя писмени доклади и становища; уведомлението трябва да съдържа: предмета на производството; страните, които участват; конкретната задача, формулирана служебно или въз основа на искане от страна в производството; срок за изпълнение, който не може да бъде по-кратък от 14 дни от получаване на уведомлението в дирекция "Социално подпомагане"; преди представянето на искащия орган с доклада се запознават родителите на детето или лицето, полагащо грижи за него.
- V.V.D.
Здравейте г-жо Ангелова,
за съжаление съм склонна да повярвам на твъурденията ви, но тук не е виновно правоъдието... Решението на съда почива на базата събраните по делото доказателства, пасивното поведение на колегата, или поведение, което не защитава вашия интерес води до едно... и това вече е факт.
Не бива обаче да се отказвате, сменете адвоката! Не всички колеги са недобросъвестни и пренебрегват интереса на клиента... като предпочитат своя личен интерес.
Успех!
за съжаление съм склонна да повярвам на твъурденията ви, но тук не е виновно правоъдието... Решението на съда почива на базата събраните по делото доказателства, пасивното поведение на колегата, или поведение, което не защитава вашия интерес води до едно... и това вече е факт.
Не бива обаче да се отказвате, сменете адвоката! Не всички колеги са недобросъвестни и пренебрегват интереса на клиента... като предпочитат своя личен интерес.
Успех!
- Гери
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|