- Дата и час: 26 Ное 2024, 15:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Смяна на име
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на име
Съпругът ми си смени личното име.Синът ни остана с неговото старо име.Знам че сега трябва по съдебен ред да му сменим името.Въпросът ми към Вас юристи е:Какви документи ще ми трябват за това ?Kолко е съдебната такса за смяна на име и колко горе долу е адвокатския хонорар за това?Благодаря Ви много
- ганка
Re: Смяна на име
Ако сина ви е непълнолетен ,молбата за промяна на собственото му име,тр. да е подадена от него лично ,със съгласието на родителите /така се пише точно/,ако е малолетен - до 14г. - от вас двамата родители като негови законни представители ,правното основание е чл.19 ЗГР,призовава се заинтересована страна - съответната община,където лицето е родено.Таксата е 8 или 10лв. - не съм сигурна.Следва да представите Акт за раждане на сина ви,както и др. документи от които е видно какви са имената на съпруга ви - напр. неговия акт за раждане /с новото лично име/.Тр. да представите толкова екземпляра от молбата,с доказателствата,колкото са страните и за съда - т.е. 3.Може да се пробвате и без адвокат - молбата е лесна за писане - в нея тр. да изложите случая накратко,какво обосновава исканата промяна - т.е. правния интерес и да поискате от съда да се произнесе с решение,с което да допусне проманя на собственото име на сина ви от.... на.....
- sddd
Re: Смяна на име
Съгласно Закона за гражданска регистрация промяната на собствено, бащино или фамилно име се допуска от съда въз основа на писмена молба на заинтересувания, когато то е осмиващо, опозоряващо или обществено неприемливо, както и в случаите, когато важни обстоятелства налагат това. Това са предпоставките, чието наличие е задължително. В противен случай промяна на име е недопустимо. Молбата за промяна се разглежда по реда на бързото производство съгл. чл. 126а б " л " ГПК. Държавната такса е в размер на 8 лвАдвокатския хонорар е от порядъка на 100-120 лв.
Успех!
monteskio
Успех!
monteskio
- monteskio.
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|