начало

Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор Две комисии на ВСС: Сарафов има професионалните и нравствени качества за главен прокурор

ПЪЛНОМОЩНО ЗА ВОДЕНЕ НА БРАЧЕН ПРОЦЕС

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПЪЛНОМОЩНО ЗА ВОДЕНЕ НА БРАЧЕН ПРОЦЕС

Мнениеот Jenya » 03 Яну 2005, 13:10

Здравейте, колеги !
Първо :
4NG na vsi4ki!
Surva Vesela godina, do godina do amina!
Zdrave, shtastie i rozi, vino v dvoini dozi!
Besen sex vav vsi4ki pozi!
Pozelavame na vas, ot stranata na Dedo Mraz!

А сега да си мина на въпроса :
Доверителката ми иска да се разведе, но е в чужбина - упълномощила е сестра си - с изрично пълномощно. Сестрата иска да уполномощи мен - да представлявам ищцата пред съда.
въпроси :))))) ( малко като на изпита за съдии) -хаххаха
та :
1. би ли минало пред съда това двойно упълномощаване като се има предвид че това е дело за развод .... ;
2. ако може така - от чие име да напиша исковата молба - от името на развеждащата се май трябва - но в такъв случай кой ще я подпише молбата - аз или сестра й , тъй като ищцата е в чужбина?;
3. какво още е необходимо да се представи пред съда за развод, при който отсъства ищцата - освен едно удостоверение от ДНСП, че е напуснала страната и няма данни за завръщането й ...
ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОМОЩТА ! .....
Jenya

Re: ПЪЛНОМОЩНО ЗА ВОДЕНЕ НА БРАЧЕН ПРОЦЕС

Мнениеот Гери » 03 Яну 2005, 13:18

1. Напишете си едно пълномощно, пратете го по е-мейл на доверителката си, тя да си го разпечата и завери (консулска заверка), като в пълномощното си напишете изрично че е за образуване и водене на бракоразводно дело от името на доверителката ви (задължително с правото да заведете иска от нейно име);
2. Декларация или доказателства, че не може да присъства лично (пр. трудов договор и сл. бележка, че няма право на отпуск или нещо такова)
3. Не ви трябва сл. бележка от ДНСП :) ако сте за ищец-а
Гери

Мнениеот донна2 » 03 Яну 2005, 13:22

По първия въпрос моето мнение е ,че :
ЧЛ.20 от ГПК изрично е изброил кои могат да бъдат пълномощници по пълномощие,сестрата няма право да представлява другата сестра пред съд ,а от там едно такова преупълномощаване ще е нищожно.
донна2

Мнениеот Jenya » 03 Яну 2005, 13:53

дона - и аз така си мислех - че чл.20 го забранява - но тук една колежка ми каза, че всъщност сестрата няма да я представлява пред съд, а само ще ме упълномощи аз да я представлявам - затова се зачудих ....

и до Гери :))) на мен, гери, веднъж ми искаха такова удостоверение от ДНСП -а трудовия договор, който бяхме представили, не го приеха като доказателство .....
Jenya

Мнениеот Lora-D » 03 Яну 2005, 14:21

ЧНГ, колеги,
считам, че сестрата може да извърши преупълномощаването и пред съд ищцата ще се представлява от адвокат при завеждането и воденето на брачния процес, стига това да е изрично указано и в двете пълномощни
Lora-D

Мнениеот donna » 03 Яну 2005, 14:25

интересно как едно нищожно упълномощаване , ще се заздрави с преупълномощаване ,нормата на чл.20 от ГПК е императивна
donna
Старши потребител

Мнениеот Jenya » 03 Яну 2005, 14:27

пълномощното е частично нищожно ..... в часта си , в която ищцата упълномощава сестра си да й намери адвокат , който да я разведе -то ва не е нищожно според мен .....
Jenya

Мнениеот donna » 03 Яну 2005, 14:32

Пълномощното ви за делото следва да е подписано от доверителката ви ,не от сестра и .
donna
Старши потребител

Мнениеот младеж » 04 Яну 2005, 09:28

Подкрепям Донна , ........но си мисля ,че всичко ще зависи от съдията -дали ще мине преупълномощаването , като първото пълномощно трябва да е о,кей
/ т.е. апостил , заверен превод и т.н...../ , ако искате опитайте........различни съдии-различни ПОЗИ :))
Най -много да загубите малко време и една такса за образуване -какво толкова, успех!
младеж

Мнениеот monteskio » 04 Яну 2005, 14:00

Брависимо.....!!!
Точно така - пълномощното е нищожно - упълномощения няма представителна власт. Трябва да се състави ново изрично пълномощно за действията пред съда - за водене на дело, за подписване и тн.н., което да се изпрати на ищцата в чужбина за да го завери в консулството.

MONTESKIO
monteskio
Активен потребител

Назад към Семейни казуси