начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

за мен е важно,амааа...

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

за мен е важно,амааа...

Мнениеот Приятелка » 23 Апр 2005, 18:26

Ето и моят проблем-съпрузи се развеждат и се решава на кой да се присъди жилището.То обаче е дарено на жената от неин роднина(има документи за това).Така..Децата са при нея,но на първа инстанция съдът решава жилището да се ползва от двамата.На ниво Окръжен съд мъжът не се явява на първото дело-оказва се,че не е редовно призован(крие се,естествено).И сега въпросите-1.Докога той може да разтакава делото,представяйки болнични например(или други машинации),т.е.докога делата могат да се отлагат поради неявяването му по една или друга причина?
2.Интересува ни и това,дали всеки път,пътувайки до съдът(който е в друг град),трябва да плащаме един и същ хонорар на адвоката.В момента всяко отиване ни струва по 200лв.на ръка и то при положение,че адвокатът дори не си отваря устата..Това правилно ли е?В смисъл хонорарът твърд ли е или варира в известна степен,т.е.щом не се е явил ответника,да се намали и хонорара?
Благодаря ви.
П.С.Нашият адвокат ако чете,може и да не отговаря! :)
Приятелка

Re: за мен е важно,амааа...

Мнениеот Галина » 23 Апр 2005, 19:21

Сменете си адвоката! Този май наистина ви излиза скъпичко,като се има предвид че и нищо не прави
Галина

Мнениеот error » 23 Апр 2005, 19:33

Хонорарът е твърд - този, който е посочен в пълномощното. Тази сума може да ви бъде възстановена като разноски, ако спечелите делото. Това, което давате на ръка на адвоката не ви се възстановява, дори да спечелите.
Аватар
error
Потребител

Мнениеот Приятелка » 27 Апр 2005, 09:13

Бе той пълномощно няма.Съпругата си ходи с адвоката навсякъде и така..При това положение къде да се запише хонорарът,за да може после да се търсят тези пари от ответника?
Благодаря ви за отговорите,наистина.
Приятелка

Мнениеот Приятелка » 27 Апр 2005, 09:15

А по първия въпрос нямате ли отговор?Докога може да се отлага делото по уважителни причини и какви биха могли да са те?
Приятелка

Мнениеот boba » 27 Апр 2005, 09:24

Докато на съдията му писне. Това с нередовното призоваване, обаче, е проблем.
boba

Мнениеот Приятелка » 27 Апр 2005, 11:42

Абе то ако беше просто проблем-хайде..Но като вземе да ти бърка и в джоба-е те това вече си е ОЩЕ по-голям проблем..И явно никой не знае докога така ще ни мотае тоя..
Приятелка

Мнениеот Ant » 03 Май 2005, 00:18

Без да чета дискусията си позволявам да се включа- "не си отваря устата", все още не означава че нищо не се прави за Вас. Но мисля, че ако не вярвате достатъчно на адвоката си - има и други.

Другото е уговорки между Вас.
Ant

Мнениеот Галина » 03 Май 2005, 17:51

Не е луд,този който яде кокала, а този ДЕТО МУ ГО ДАВА!
Галина

Назад към Семейни казуси