начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

КАК СЕ ПЛАЩА ИЗДРЪЖКА ЗА ДЕТЕ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАК СЕ ПЛАЩА ИЗДРЪЖКА ЗА ДЕТЕ

Мнениеот Марин Николов » 27 Юни 2005, 17:53

Въпросът ми е следният:според закона дължа ли издръжка за месеца ,през който децата ми са при мен?
И втори въпрос:понеже ще излизам извън страната искам да дам на съпругата ми сумата за една година напред.Мисля да я накарам да ми подпише разписки?Вие какво бихте ме посъветвали?И ако е разписка има ли някакъв образец.Другото което ме тревожи е , понеже знам ,че по закон издръжката се изплаща ежемесечно,може ли тя да каже ,че не съм й плащал издръжка и тези разписки биха ли ми послужили като доказателство.Много ви благодаря предварително!!!
Марин Николов

Мнениеот justine » 29 Юни 2005, 15:16

На първия Ви въпрос - да.
На втория - няма проблем да изплатите сумата за бъдеще време срещу разписка, в която задължително тя трябва да потвърди това обстоятелство, т.е. че получава издръжката за една година напред. Разписката следва да съдържа личните й данни, за каква получена сума се дава и на какво основание. Получената предварително издръжка, обаче не е пречка бившата Ви съпруга да предяви иск за увеличение на издръжката в течение на тази именно година, за която вече сте платили, ако са налице основания за това.
justine
Потребител

Мнениеот alvisun » 16 Юли 2005, 21:18

Опитайте да ги внесете в банковата и сметка и запазете документа от банката.Мисля, че така е по лесно.
alvisun
Младши потребител

Назад към Семейни казуси