- Дата и час: 26 Ное 2024, 19:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод без едната от страните да присъства
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Развод без едната от страните да присъства
Възможно ли е да бъда разведена и то по моя вина без да съм присъствала на нито едно от делата
- nelsi
- Младши потребител
Разбира се, че е възможно. Ако предоставите повече подробности, може да разберете и дали това е станало законно!
- justine
- Потребител
Да...
... напълно възможно е. Ако са ви призовали и призовката се е върнала с отбелязване, че сте в чужбина или не можете да бъдете намерен на адрес. Започва се процедура, с която да бъдете призован чрез ДВ. Съдебното заседание се провежда след като изтече едномесечен срок от призоваването и ви се назначава служебен адвокат, който би трябвало да защитава вашия интерес, но на практика дейността му се свежда до “оспорвам иска!”.
- gery
- Потребител
Незная дали е законно но майка ми не е подписвала призовка не се е явявала на дело. От 2 год живеее при мен и баща ми много добре знае новият и адрес. Незнам как точно се е получило но дори делото е приключило по нейна вина и разходите са за нейна сметка
- nelsi
- Младши потребител
Ако баща ти е знаел новия адрес, но не го е съобщил на съда - това трябва да тежи на неговата съвест. Но ако майка ви се е преместила при вас и в 30-дневния срок по чл.99 от ЗГР не е променила адресната си регистрация т.нар. "настоящ адрес" - то няма да може да се позове само на неговата недобросъвестност. Това укриване е станало възможно и поради нейното бездействие.
- ГРАО
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|