начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

Развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод

Мнениеот nelsi » 02 Авг 2005, 18:08

Преди време отворих тема по същият въпрос, но нещо не получих много отговор. Става въпрос за майка ми и баща ми. Последният подава молба за развод и след половин година без майка ми да е редовно призована и без да се явява на нито едно дело той съобщава че развода е приключил и то по нейна вина разходите по делото са за нейна сметка. Та въпроса ми е законно ли е станало това и може ли да се направи нещо да се променят част от нещата например разходите по делото които са за нейна сметка как така може да ги присъдят на човек който дори не са изслушали.
;Благодаря Ви предварително.
nelsi
Младши потребител

Мнениеот Гост » 03 Авг 2005, 09:31

вижте,какво разбирате под "не е законно призована".Ищезът е посочил адрес за връзка ,потърсили са я на този адрес и след като не са я открили ,на помирителното заседание ,което предшества заседанията по развода е било отбелязано в съдебния протокол (който майка ви може да прочете),че не е била редовно призована.По принцип в такъв случай се иска съдебно удостоверение ,за да се снабди ищеца с месторегистрацията на ответника от общината.След което се изпраща нова призовка на новия адрес.Ако няма такъв,или ако и там не са открили майка ви ,се пристъпва към призоваване чрез държавен вестник.Съдът назначава на майка ви "особен представител" или за да го разберете по-лесно -служебен защитник ,който да я представлява по време на развода ,след постановяване на решението ,обявлението за изготвено такова се връчва на особеният представител и ако не се обжалва в просължение на 14 дни ,то влиза в сила.Спомням си ,че май баща ви беше дал неправилен адрес на майка ви ,макар да е знаел действителния.Но доста трудно ще ви бъде да обжалвате вече влязло в сила решение само на това основание.Ако мога да помогна с друго ,пишете и дайте повече подробности.
Гост

Мнениеот nelsi » 04 Авг 2005, 18:18

Не мога да ви кажа никаква друга информация, защото я нямам. С баща ми съм в добри отношения информацията която ми е дал по този повод е само това развода приключи по вина на майка т и е и разходите са за нейна сметка, въпреки, че знае тя е живее при мен за да ми помага с отглежданетто на детето ми и в момента е в майчинство. Никакви документи не сме търсили на нея нищо не и е връчено не се е прибирала и в града. Какво да правим?
nelsi
Младши потребител

Мнениеот Гост » 05 Авг 2005, 13:08

ако майка ви не е съгласна с решението и иска да го обжалва,то няма да се справите сами,задължително ви е нужен адвокат.И то не се знае дали въззивният съд ще приеме жалбата.Но така или иначе ,когато си наемете адвокат,той ще се срещне с особеният представител,който е бил назначен на майка ви ,ще разгледа и преписката по делото и ще ви даде абсолютна яснота,след което ще ви посъветва дали има смисъл да обжалвате или не :)
Гост

Мнениеот Гост » 11 Авг 2005, 16:06

Имам аналогичен случай! Клиента ми разбира, че е разведен след завръщането си от чужбина!/но през това време е пращал пари на банк.сметка на детето сиу, което е на 4 год./ Всички срокове за обжалване са изтекли и ще се опитваме да ги възстановяваме! 8)
Гост

Назад към Семейни казуси